14.12.13

Mc Dandik :: İsmi ile Cismi Müsemma


Öksüz ve yetim bir çocuk olarak büyüyen Dandik, hayatı boyunca çeşitli sorunlarla karşılaşmış ve her birini tek başına halletmeyi başarmıştır.

Bir gün seneler önce kaybettiği çocukluk aşkı Aslı ile karşılaştığında ise hayatı değişir. 
Dandik, aşkının peşinden gitmeye kararlıdır, ancak o esnada karşısına beklenmedik bir düşman çıkar.

Bu kötü adamı alt etmeye çalışırken çeşitli zorluklar ve engellerle karşılaşır, ancak aşkından vazgeçmeyi bir an bile aklından geçirmez.

Dandik'in tek isteği mutlu bir hayat kurmaktır ve bu yolda tek yardımcısı en yakın arkadaşı Fiko olacaktır.


Yönetmenlik koltuğu ve senaryo aşamasında Ragga Oktay ve Cem Yaz ikilisinin bulunduğu filmin oyuncu kadrosunda, Ragga Oktay, Zerrin Arıkan, Sümer Tilmaç ve Lemi Filozof gibi isimler bulunuyor.



İsmiyle müsemma, dandik bir film Mc Dandik..

'Kişi kendini bilmek gibi irfan olamaz' demiş atalarımız, ama sırf kendini biliyor diye de kötü bir şey iyi olmuyor maalesef..

Yerli-yabancı bir takım filmlere gönderme yapayım derken, onları ancak -ve en dandik haliyle- taklit edebilen; kötü yazılmış ve kötü oynanmış bir film..

Bu arada, en iyi oyuncusunun Ragga Oktay olduğu bir filmden bahsediyorum.. düşünün yani..


Sonuçta, Türkiye de mi, yoksa Amerika'da mı geçtiği bile belli olmayan bu 'komedi', öyle olmak için epey uğraştığı halde, sadece, 'absürt komedi'nin nasıl olmaması gerektiğine dair, iyi ve öğretici bir örnek oluşturuyor..

Hiçbir neden yokken iki oğlan arasında ilkokulda başlayan düşmanlık ve rekabet, hiçbir neden olmaksızın onlar eşşek kadar olduklarında da devam edecek; biz gariban seyirci de başka hiçbir derdi, anlatacak dişe dokunur hiçbir meselesi olmayan bu filmi izlerken ve hiç gereği de yokken, gülüp eğleneceğiz..
Öyle mi?.
Hadi allah selamet versin; benden uzak, tam bir milyon izleyicin olsun!.





1.5/5