10.1.14

Basit Bir Ev Kazası


Sahnedeki 7. sezonunu deviren, ödüllü oyuncu Günay Karacaoğlu’nun tek kişilik komedi oyunu Basit Bir Ev Kazası, 11 Ocak 2014 Cumartesi akşamı saat 20:30’da Trump Tiyatro Salonu’nda! 

AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahneye konan oyun, “cesur ama ürkek” bir kadın olan Songül’ün, savrulduğu Brezilya dizilerinden, yazmaya çalıştığı romanın kıyılarında dolaştıran kahkaha dolu öyküsünü konu ediyor.

Cesur ama ürkek, gerçekçi ama Merzifon saat kulesinin dibinde romantik bir buluşma hayal edecek kadar hayalperest bir karakter olan Songül, aşksız bir hayatı yaşanmış saymıyor.

Kocası on beş yıldır kapıdan hep aynı şekilde giren, hep aynı yere çantasını koyan, klozetin kapağını hep açık bırakıp fermuarını koridorda çeken Songül, izleyiciyi, savrulduğu Brezilya dizilerinden, yazmaya çalıştığı romanın kıyılarında dolaştırıp, kara mizah bir kahkaha tufanına götürüyor.




Murat İpek’in yazıp yönettiği, Günay Karacaoğlu’nun muhteşem bir performans sergilediği tek kişilik oyun Basit Bir Ev Kazası'nda Songül, hayatına izleyici için komik bir pencere açarken, aşk romanında “Genç ve güzel kadın kırılan gururunu ve onurunu bir kenara bırakıp İspanya’dan Merzifon’a uzanan çileli dans hayatını düşündü. Hayal ettiklerini hatırladı ve kendi kendine dedi ki; ‘Artık ben iyi ve muhteşem sevgililer hayal etmeyeceğim. Çünkü bu hayaller sonra hayalete dönüşüyor’.” demeyi de ihmal etmiyor.

Günay Karacaoğlu’na 2009 yılında Muhsin Ertuğrul Tiyatro Ödülleri, Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri ve Afife Jale Tiyatro Ödülleri’nde “Komedi Dalında En İyi Kadın Oyuncu Ödülü”nü getiren Basit Bir Ev Kazası'nın dekor ve kostüm tasarımı Barış Dinçel’e, müzikleri ise Çiğdem Erken’e ait.

Songül’ün, toplumun kendini aşma serüveninden de çok da farklı olmayan kendini aşma serüvenini esprili bir dille sahneye taşıyan Basit Bir Ev Kazası, AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahneye konuyor.

Oyuna ait biletler, Biletix’ten ve gişeden temin edilebilir.

Bilgi için: http://www.biletix.com
http://www.aysaorg.com