7.2.14

33. İstanbul Film Festivali'nin Açılış Filmi: The Grand Budapest Hotel


6 Şubat Perşembe akşamı yapılacak bir törenle başlayacak olan 64. Berlin Film Festivali’nin açılış filmi, ünlü yönetmen Wes Anderson'ın son yapıtı The Grand Budapest Hotel / Büyük Budapeşte Oteli, Türkiye prömiyerini 33. İstanbul Film Festivali’nde Akbank Galaları’nda yapacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından onuncu kez Akbank sponsorluğunda düzenlenen 33. İstanbul Film Festivali, 5-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Her filmiyle büyük ilgi toplayan yaratıcı yönetmen Wes Anderson'ın Moonrise Kingdom filminden sonraki yeni çalışması olan Büyük Budapeşte Oteli, 1920’lerde Avrupa’da büyük bir otelde yıllardır görev yapan, adı efsaneleşmiş Gustave H. ile yakın arkadaşı lobi görevlisi Zero Moustafa’nın maceralarını anlatıyor.

Çekimlerinin çoğu Almanya’da gerçekleştirilen Büyük Budapeşte Oteli, müthiş oyuncu kadrosu ve göz alıcı yapım tasarımıyla daha gösterime girmeden büyük övgü topladı.

Kara komedi türündeki yapım daha önce de Anderson ile birlikte çalışmış olan çok sayıda oyuncuyu bünyesinde barındırıyor.
Filmin bol yıldızlı kadrosunda, otel görevlisi Gustave H.’yi canlandıran Ralph Fiennes’ın yanı sıra F. Murray Abraham, Edward Norton, Mathieu Amalric, Saoirse Ronan, Adrien Brody, Willem Dafoe, Léa Seydoux, Jeff Goldblum, Jason Schwartzman, Jude Law, Tilda Swinton, Harvey Keitel, Tom Wilkinson, Bill Murray, Owen Wilson gibi tanınmış isimler yer alıyor.


Wes Anderson’ın Hugo Guinness ile birlikte yazdığı öyküden beyazperdeye uyarladığı Büyük Budapeşte Oteli, Altın Ayı için yarışacağı Berlin Film Festivali’nden sonra 33. İstanbul Film Festivali’nde Akbank Galaları’nda Türkiye prömiyerini yapacak.

33. İstanbul Film Festivali’nin programı Mart ayında yapılacak bir basın toplantısıyla açıklanacak.

İstanbul Film Festivali hakkında ayrıntılı bilgi için..