5.7.14

13. Filmekimi 11 Ekim'de Başlıyor!.


İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 13. kez düzenlenecek Filmekimi bu yıl yine Vodafone FreeZone sponsorluğunda gerçekleştirilecek.

İstanbul ayağı 11-17 Ekim tarihlerinde yapılacak 13. Filmekimi, bu yıl da sinema keyfini Türkiye’nin farklı şehirlerine taşımaya devam edecek.

Yeni sinema sezonun habercisi olan Filmekimi’nin 13'üncüsünde, her yıl olduğu gibi merakla beklenen filmler Türkiye’de ilk defa beyaz perdeyle buluşacak.

Prömiyerini Sundance, Cannes, Venedik ve Toronto gibi festivallerde yapan 40’a yakın film 7 gün boyunca İstanbul’da, Ekim ayı boyunca da Türkiye’nin dört bir yanındaki sinema salonlarında gösterilecek.

Yaz boyunca her hafta, 13. Filmekimi programından yeni bir film sosyal medya üzerinden izleyicilere duyurulacak.

13. Filmekimi sinemanın en güncel örneklerini sadece İstanbul’a değil, Türkiye’nin farklı noktalarına da eriştirmeye devam ediyor.
2011 yılından bu yana gittiği her şehirde sinemaseverlerden büyük ilgi gören Filmekimi, bu yıl da Ankara, İzmir, Diyarbakır, Urfa, Trabzon ve Konya’ya uğrayacak.
Filmekimi bu yıl Gaziantep’te 2-9 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek Zeugma Film Festivali’nin de yabancı film programını üstlenecek.
Filmekimi, Zeugma Film Festivali ve Kırkayak Kültür Merkezi işbirliğinde gerçekleşecek gösterimler, 13. Filmekimi paralelinde düzenlenecek.

İlk kez düzenlendiği 2002 yılından bu yana İstanbullu sinemaseverlerden büyük ilgi gören Filmekimi, geçen yıl 48 bin izleyiciyle buluşmuş, salonlardaki doluluk oranı %99’a ulaşmıştı.