9.9.14

Anish Kapoor’a doyamayanlar ArtInternational’a!.


26-28 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek uluslararası çağdaş sanat fuarı ArtInternational’a işleriyle katılacak sanatçılardan birisi de dünyaca ünlü heykeltraş ve ressam Anish Kapoor.

Lisson Gallery’nin standında izlenebilecek Kapoor’un işleri Türkiye’de ilk kez sergilenecek.

Geçen yıl Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleşen sergisiyle sanatseverlerin gönlünü çalan Kapoor’un 2013 tarihli iki işi Türkiye’de ilk kez ArtInternational’da görücüye çıkacak.

İngiltere’nin en seçkin galerilerinden Lisson’un standında izlenebilecek tablolar, renkleri ve enerjileriyle Kapoor’un heykellerindeki büyüyü yaratacak.

Başdöndürücü derinliğiyle sarsıyor

Hint asıllı İngiliz sanatçı Anish Kapoor, 1954 yılında, çocukluğunu da geçireceği Bombay’da dünyaya geldi.
Hindu bir baba ve Yahudi bir anneye sahip olan sanatçı, İsrail’de elektrik mühendisliği eğitimine başladı.
Ancak kısa bir süre sonra buradaki eğitimini yarıda kesip Londra’ya taşındı ve Hornsey College of Art ve Chelsea School of Art and Design’da sanat eğitimi gördü.
Özellikle 80’lerden itibaren granit, mermer, pigment ve alçı kullanarak yaptığı geometrik ve biomorfik heykelleriyle sanat dünyasının ilgi odağı olmayı başaran Kapoor, Yeni İngiliz Sanatı’nın en önemli isimlerinden biri sayılıyor.

Anish Kapoor
Untitled, 2013
Gouache and acrylic paint on paper 50.5 x 67 cm, 19.9 x 26.4 in
© Anish Kapoor / Lisson Gallery

1991 yılında Turner Ödülü’nü kazanan, 2012 yılında Padma Bhushan Nişanı’nı, 2013’te de Kraliçe'nin doğum günü törenlerinde şövalyelik unvanıyla ödüllendirilen sanatçının çalışmaları Kunsthalle Basel’den Tate’e, pek çok önemli müzenin koleksiyonunda bulunuyor.
Aniş Kapur’un başdöndürücü derinliğiyle sarsan işleri bugün çağdaş sanat tutkunlarının ve elbette koleksiyonerlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Türkiye’nin en prestijli uluslararası çağdaş sanat fuarı ArtInternational’ın ikincisi 26-28 Eylül 2014 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.
İstanbul’un geçen yılki en önemli sanat etkinliklerinden biri kabul edilen ArtInternational’a bu yıl 24 ülkeden 80 seçkin galeri ve 400’e yakın sanatçının işi katılacak.



Fuarla ilgili ayrıntılı bilgi için..