28.9.14

Antalya Film Forum Pitching Platformu'na seçilen projeler



51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ortak yapım ve proje geliştirme marketi Antalya Film Forum kapsamında düzenlenen “Pitching (Sunum) Platformu” ödülleri için yarışacak 10 uzun metraj film projesi belirlendi.

Festival kapsamında 14-18 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenen Antalya Film Forum Ortak Yapım ve Proje Geliştirme Marketi Pitching Platform’u bu yıl yalnızca Türkiye’den projelere açık olarak düzenlendi.

Uzun metraj proje sahiplerinin ulusal ve uluslararası film profesyonelleriyle buluşmasını amaçlayan Pitching Platformu’na 70 uzun metraj film projesi başvurdu.
Pitching Platformu’nda ödülleri için yarışacak 10 film projesi, Antalya Film Forum Danışma Kurulu üyelerinden Zeynep Özbatur Atakan, Yamaç Okur, Marsel Kalvo ve Sevil Demirci tarafından seçildi. Seçilen 10 proje arasında deneyimli yönetmenler Reis Çelik ve Kutluğ Ataman’ın projelerinin yanı sıra genç kuşağın başarılı yönetmenlerinden Hüseyin Karabey, Orhan Eskiköy, Emin Alper, Ramin Matin, Nesimi Yetik’in de projeleri yer alıyor.


Pitching Platformu, Türk yapımcıların ve yönetmenlerin henüz fikir aşamasında olan film projelerini, sinema endüstrisinin farklı alanlarında üretimde bulunan ulusal ve uluslararası sinema profesyonelleriyle buluşturarak; sinema endüstrisinde görünür olmasını ve gerçekleştirilebilir olmasını sağlamak amacıyla yola çıktı.
Pitching Platformu’na seçilen projelerin sahipleri, Antalya Film Forum kapsamında, Almanya’nın en büyük bölgesel fonlarından Medienboard Berlin-Brandenburg yöneticilerinden Teresa Hoefert de Turegano, yapımcı Thanassis Karathanos (Twenty Twenty Vision) ve yapımcı Haşmet Topaloğlu’ndan (Bizzat Film) oluşan jüriye 15 Ekim 2014 günü sunumlarını yapacaklar.

PITCHING PLATFORMU’NA SEÇİLEN 10 PROJE:

1-2,1 / Yönetmen: Nesimi Yetik  / Yapımcı: Betül Esener,
Ak Ejder / Yönetmen: Rodi Güven Yalçınkaya / Yapımcı: Funda Alp
Bir Hayalin Ayrıntıları / Yönetmen: Orhan Eskiköy / Yapımcı: Özgür Doğan
Eksik Bir Şey / Yönetmen: Burcu Aykar /  Yapımcı: Ersan Çongar
Kadir ve Kardeşleri / Yönetmen: Emin Alper / Yapımcılar: Nadir Öperli, Enis Köstepen, Cem Doruk
Kendi Aramızda / Yönetmen: Ülkü Oktay / Yapımcı: Gökçe Işıl Tuna
Orkestra / Yönetmen: Reis Çelik / Yapımcı: Reis Çelik, Oliver Daniel
Oryantalya / Yönetmen-Yapımcı: Kutluğ Ataman
Son Çıkış / Yönetmen: Ramin Matin / Yapımcılar: Emine Yıldırım, Oğuz Kaynak
Puslu Aydınlık / Yönetmen: Hüseyin Karabey / Yapımcılar: Hüseyin Karabey, Su Baloğlu