1.9.14

Azazil : Düğüm :: Her türlü ekmek-evliya-mushaf-kuran çarpması tedavisi yapılır



Sinem, anne ve babası vefat ettikten sonra ailesinden kalan evde teyzesi ve eniştesi ile yaşamaktadır.

Üniversiteden sevgilisi Akın ile mutlu bir ilişkisi vardır.
Bir gün Akın’la arabada giderlerken bir köpeğe çarparak ölümüne yol açarlar.

O günden itibaren Sinem için kabus dolu anlar arka arkaya yaşanır.

Metafizik ve bio-enerji uzmanı olan Salih Hoca (Salih Memişoğlu), insanların bu gerçekler hakkında bilgilenmesi ve bu tür vakalarla daha bilinçli mücadele etmeleri amacıyla, yaşadığı olayları sinema aracılığıyla daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor.

Senaryosu  Özgür Bakar ve Alper Kıvılcım tarafından kaleme alınan ve Ammar filmi ile korku sinemasına özellikle görsel efekt anlamında bir çok yenilik getiren Özgür Bakar’ın yönetmenliğini yaptığı Azazil: Düğüm, 29 Ağustos 2014 tarihinden itibaren sinemalarda.

Film bir ilki gerçekleştirerek, cin ve şeytan vakalarına bilim adamlarının bakış açılarını, doktor-hoca ikilemlerini ve birlikteliklerini de perdeye taşıyor.



Filmin oyuncu kadrosunda genç ve yetenekli oyuncular Cansu Diktaş, Tolga Akman, Nurten İnan ve Zafer Altun’a Antalya Şehir Tiyatroları ustalarından Murat Ercanlı eşlik ediyor.



Her ne kadar, bir filmde pek hoşlanmadığım bir husus olsa da- 'müzik ve ses efekti' üzerine yapılan çalışmayı oldukça başarılı bulduğum; mendebur iblisin, kızımızın içine giriş nedenini ve sürecini de hem manidar hem de enteresan bulduğum, ülke standartlarına göre vasatı yakalayabilmiş bir korku filmi Azazil..


Esas problemi ise, pek kibar bir dil kullanarak, 'tarafsız' görünmeye çalışan 'konjonktürel' mesajıydı filmin..
Mealen şöyle deniliyor:
'Bilim ve bilimadamları kusura bakmasın ama, kendileri pek bi işe yaramamaktadırlar..

Doktor dediğin de hastayla ilgilenmekten ziyade, havalı havalı dolaşan, başı sıkıştığında da, kendisine tedavi için gelmiş hastasını resmen hastaneden kovan, hatta bazen nefesi kuvvetli bir hocaya yollayan -genellikle inançlı olmadıklarından ötürü- yüzlerinde, hacı-hoca takımında rastlanabilecek o manevi nurdan eser de bulunmayan, suratsız adamlardır..

Yok bu arkadaş doktor değil, Sinem'in eniştesi
Yok ama yanlış anlamayın lütfen, bilime ve bilim adamlarına saygımız sonsuzdur yani..
Gelgelelim öte yandan, bizim tarihi ve geleneksel değerlerimizden, cinci hocalarımızın daha moderini olarak faaliyetlerine son yıllarda hız vermiş bulunan, şahane özelliklere sahip metafizik uzmanlarımızın tırnağı bile olamaz onlar ya, neyse..

Bir metafizik uzmanı  hastasıyla seansta
'İçeriye şeytan kaçırma, cinlerle teşrik-i mesaide bulunma, her türlü ekmek-evliya-mushaf-kuran çarpması' gibi, doktor ve profesörlerin yetersiz kalacağı, dünyevi bilgileriyle asla başarılı olamayacağı durumlarda, iman dolu gönülleri, beyinlerinden adeta fışkıran uhrevi bilgileriyle mücehhez cinci hoc -pardon- metafizik uzmanlarımız, 7 gün 24 saat hizmetinizdedir..
Kredi kartına taksit yapılır..




  2.5 / 5


2 yorum:

  1. Bu Türk filminin puanlamada hakkı yenmiş. Sanırım görüntü kalitesi kötü kopya seyredenler puanı düşük tutmuş. Bu filmi gerçek dvd sinden seyredin. Konu güzel ve nilim din ikilemi iyi açıklanmaış. Bence en iyi Türk korku filmi bu

    YanıtlaSil
  2. Türkiye'nin korku filmi serüveni biraz problemli, bir eşik var o daha çözümlenemediği tam aşılamıyor. Ama bu filmde biraz ilerleme var gibi.

    YanıtlaSil