3.9.14

'Marina Abramović' ArtInternational’da!.


26-28 Eylül tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek uluslararası çağdaş sanat fuarı ArtInternational’da işlerini göreceğimiz dünyaca ünlü sanatçılardan biri de Marina Abramović.

70’lerden günümüze, 40 yıllık sanat hayatı boyunca bedeninin sınırlarını zorlayarak seyircileri şoke eden işlere imza atan ve performans sanatının en tanınmış isimlerinin başında gelen Abramović’in üç fotoğrafının yanı sıra AAA-AAA adlı meşhur videosu da ArtInternational’da sergilenecek.

Abramović ve Ulay birlikte 

Sanatçının hayatında büyük etkisi olan partneri Ulay’la birlikte gerçekleştirdiği ve iki sevgilinin başta eşit görünen ama yavaş yavaş dengenin bozulduğu ilişkilerini konu alan AAA-AAA performansı, 9 dakikalık bir videodan oluşuyor.

Abramović’in kariyerindeki en tanınmış işlerden biri olan 1978 tarihli bu video, İngiltere’nin en büyük galerilerinden Lisson’un standında gösterilecek.

Marina Abramović - AAA-AAA
1978 Single screen video
9 minutes 54 seconds
22.9 minutes 137.2 seconds ed. 3 of 5+2 ap ABRA780001-3
courtesy of Lisson Gallery

Sanatçının en son işlerinden “Artist Portrait with a Rose” ise Viyanalı galeri Krizinger’de satışta olacak.

Marina Abramović - Artist Portrait with a Rose
2013 fine art pigment print, 70 x 70 cm
courtesy of Galerie Krinzinger
Türkiye’nin en prestijli uluslararası çağdaş sanat fuarı ArtInternational’ın ikincisi 26-28 Eylül 2014 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

İstanbul’un geçen yılki en önemli sanat etkinliklerinden biri kabul edilen ArtInternational’a bu yıl 24 ülkeden 80 seçkin galeri ve 400’e yakın sanatçının işi katılacak.

Fuarla ilgili ayrıntılı bilgi için..