16.11.14

'34. İstanbul Film Festivali' filmlerinizi bekliyor!.



İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 34. İstanbul Film Festivali, 4-19 Nisan 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

11’inci kez Akbank sponsorluğunda yapılacak İstanbul Film Festivali’ne Türkiye’den katılacak filmler için son başvuru tarihi, 30 Ocak 2015.

30 Ocak 2015 Cuma akşamına kadar yapılacak başvurular arasından belirlenecek filmler, “Altın Lale Ulusal Yarışma”, “Yarışma Dışı”, “Yeni Türkiye Sineması” ve “Belgeseller” bölümlerinde gösterilmek üzere değerlendirilecek.

Ulusal Yarışma’da yer alacak filmlere jüri tarafından Altın Lale En İyi Film, Altın Lale En İyi Yönetmen, Jüri Özel Ödülü, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu ve En İyi Özgün Müzik dallarında ödüller verilecek.


Ulusal Yarışma filmlerinden jürinin seçeceği En İyi Film’e 150.000 TL, En İyi Yönetmen’e ise
50.000 TL ödül verilecek.
En iyi ikinci filme ise Onat Kutlar anısına Jüri Özel Ödülü verilecek.
En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu ödülleri 10.000'er TL olacak.
İstanbul Film Festivali Altın Lale Ulusal Yarışması’nda jüri ayrıca, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu ve En İyi Özgün Müzik dallarında da ödül verecek.

Genç yaşta kaybettiğimiz yönetmen, senarist ve yapımcı Seyfi Teoman anısına bu yıl üçüncü kez Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü verilecek.
Festivalde gösterilen Türkiye yapımı tüm kurmaca ilk filmler arasından En İyi İlk Film Ödülü’nü kazanan filmin yönetmenine CMYLMZ Fikirsanat aracılığı ile 30.000 TL para ödülü verilecek.

Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü geçen yıl, Yeni Türkiye Sineması bölümünde gösterilen, Görkem Şarkan’ın yönettiği Nergis Hanım filmine verilmişti.

34. İstanbul Film Festivali’ne uzun metrajlı kurmaca filmlerin yanı sıra belgesel ve animasyon filmlerle de başvurulabiliyor.

Festival yönetmeliği ve online başvuru süreciyle ilgili ayrıntılar film.iksv.org adresinde yer alıyor.

5-20 Nisan 2014’te yapılan 33. İstanbul Film Festivali çerçevesinde “Altın Lale Ulusal Yarışma”, “Yarışma Dışı”, “Yeni Türkiye Sineması” ve “Belgeseller” bölümlerinde Türkiye’den toplam 35 uzun metrajlı filmin gösterimi yapılmıştı.

2014 yılında Altın Lale En İyi Film, yönetmenliğini Tayfun Pirselimoğlu’nun yaptığı Ben O Değilim filmine verilmişti.

34. İstanbul Film Festivali’ne online başvuruların yapılabileceği son tarih, 30 Ocak 2015 Cuma.

İstanbul Film Festivali hakkında ayrıntılı bilgi için..