23.11.14

Dinleme Odası 1 Yaşında!.



Geçen yıl kasım ayında ilk duyurusunu yapıp, aralık ayının ilk haftasında başlattığımız Dinleme Odası etkinliğimiz 1. yaşını doldurdu!

Bu bir yıllık zamanda amacımız, giderek yok olan albüm konseptini öne çıkararak, onu bir bütün halinde dinleyip değerlendirmek, müziğe hak ettiği değeri vermekti.
Bunu yaparken aslında yeni bir yöntem icat etmedik; eski yıllarda albümlerin pikaba konulup baştan sona dinlendiği günleri tekrar canlandırmak istedik.
Kontra Plak’ın kapılarını böyle bağımsız bir etkinliğe açması sonucunda, her ay gruplar halinde bir araya gelip, albümleri iyi bir ses sistemiyle dinleme olanağı bulduk.

Dinleme seanslarının ardından yaptığımız söyleşilerde bazen profesyonel müzisyenler, prodüktörler aramıza katılıp görüşlerini bizimle paylaştı; bazen de sadece katılımcılarla fikir alışverişi yaptık.


Her etkinlik sonrasında aldığımız e-postalar bizi sevindirip cesaret verdi; ülkemizde yaşanan üzücü olaylar nedeniyle zaman zaman etkinlikleri iptal etsek de hep kaldığımız yerden devam ettik.
Çünkü biz bu buluşmaları çok sevdik!


Birinci yılımızı doldururken bu ay bir yenilik yapalım istedik ve profesyonel bir müzisyeni davet edip, yaptığı müzikleri kendisiyle birlikte dinleyerek değerlendirmeye karar verdik.
Barkın Engin davetimizi kabul etti!
Replikas grubundan da tanıdığımız Barkın Engin, müzik eğitimi almış bir ses mühendisi ve öğretim görevlisi.

Dinleme Odası’nda Pitohui grubunun geçen ay Bandcamp üzerinden yayınlanan ikinci kısaçaları Devin ve Tuna Pase ile kaydettikleri Hazy Stars adlı albümünü dinleyeceğiz; arkasından da kendisine müzik, müzik eğitimi ve İstanbul bağımsız müzik sahnesi hakkında merak ettiklerimizi sorabileceğiz.



Bugüne kadar Dinleme Odası’na gelen bütün katılımcılara ve müzisyenlere çok teşekkür ediyoruz!

Kontra Plak’ta yer kapasitesi sınırlı olduğundan etkinliğe katılım için her zamanki gibi dinlemeodasi@gmail.com adresine adınızı kaydettirmenizi rica ediyoruz.
Yeniden buluşmak üzere müzikle kalın!

Tarih: 25 Kasım 2014
Saat: 19.30
Yer: Kontra Plak