20.11.14

Gizli Yüzler




Hayatını yeniden kurmaya çalışırken bir yandan paranormal olaylar ve kabuslarıyla, öte yandan eski hayatına ait tek ve en değerli varlığı olan kızını geri almak için girdiği zorlu ama kararlı mücadelesinde bir kadın..

Yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını Sümeya Kökten'in üstlendiği, Belçika destekli filmin başlıca rollerinde Gülseven Yılmaz, Oğuz Galeli, Yeşim Ceren Bozoğlu, Meriç Benlioğlu, François Vincentelli ve Ali Rıza Soydan oynuyor..





Ecnebi sinemasında örneklerine bolca rastladığımız, filmin ya da kameranın bakış açısını ağır derecede bir ruh hastasının gözüne uygulama olayını, belki bizim sinemamız açısından bir değişiklik, bir 'yenilik' olarak görebiliriz..
Lâkin, ortaya konan ürün bu film kadar -seyircimi gerip korkutayım derken sinirden güldüren, evlere şenlik bir psikiyatrist tiplemesiyle Sigmund Freud'u mezarında ters döndüren, görüntüler için tercih ettiği 'duman efekti' ısrarıyla ortamı sigara odasına çeviren- acemilikte olunca, tek özelliği de o yenilikten ibaret kalıyor..

  1.5 / 5