14.11.14

Olur Olur :: Bal gibi olmasa da olur



Ali'nin kendi halinde bir hayatı vardır. 
Bir eczanede kalfa olarak çalışan Ali, kapıdan içeri giren bir kadını gördüğü anda her şey altüst olur. 
Çünkü kadın, Ali'nın çocukluk hayallerini süsleyen Azra'dan başkası değildir! 
Külleri alevlenen aşkıyla Ali, Azra'yı tavlamak ister; fakat bu konudaki becerileri sınırlıdır. 
Umutsuzluğa kapılmışken internette bir ilana rastlar: "Yaşam Koçu Zihni"
Üstelik kendisi, indirimden faydalanabilecek şanslı kişi seçilmiştir! 

Belki bu yaşam koçu hayatını yoluna sokacak ve hayatının aşkına kavuşabilecektir. 
Öte yandan işleri pek de yolunda gitmeyen Zihni'yle asistanı, yeni müşterinin gelişiyle birlikte, kariyerlerini yeniden canlandırabilmek için kolları sıvarlar. 

Ali'nin hayatını değiştirebilmek için birbirinden yaratıcı teknikleri uygulamaya çalışırlarken, komik olaylar da birbirini izleyecektir.



"Hemen yanıbaşında ilgini bekleyen, huyu huyuna suyu suyuna uygun, onunla birlikteyken mutlu olmanın ihtimali yüzde yüz olan 'namuslu' bir güzellik duruyorken; her açıdan ona ulaşman mümkün olmadığı gibi, sana yüz verme ihtimali binde bir bile olmayan 'yollu' bir hatunun peşinde koşarak rezil olmanın ne alemi var bre salak!."


İmkânsızın peşinden gözü kapalı giderken, kendini harcadığının farkında bile olmayan kahramanını böylesine 'kibar' bir dille uyarmaya çalışırken; şu sıralar bol miktarda yerli yapımın içine yuvarlandığı kötü filmler çukurunun kenarlarında dolaşarak vaziyeti idare edebilen, vasat bir komedi Olur Olur..


Özgüven yoksunu Ali kardeşimizi canlandıran Alper Kul'un önemini bir kenara bırakırsak, 'Yaşam Koçu Zihni' rolündeki Şinasi Yurtsever'in resmen filmi sırtladığını, göründüğü her sahnede bir enerji patlaması yaşattığını söylemek mümkün..
Öte yandan -tüm çabalarına karşın- Ayça Varlıer ile Taner Ergör ikilisi, yapımın en olmamış, en havada kalmış 'tipleme' çalışmasıyla, birlikte göründükleri her sahnede, filmi biraz daha aşağıya çekmeyi başarıyorlar..


'Ünlülerin benzerleri yarışmasına katılanların bazılarının bizzat o ünlüler olması' esprisi, filmin değerli bir ayrıntısı olurken, rahmetli Ciguli'nin o pek neşeli görüntüsünün -tesadüfen de olsa- son defa kayda geçirilmesi de oldukça enteresan tabii..

Bunu görmek için -bencileyin- deha bir eleştirmen olmaya gerek yok belki ama, yine de tarihe not düşmek gerekir diye söylüyorum; ki televizyon aleminin pek sevilen komedi programı Güldür Güldür'ün popülaritesini kullanmaya yönelik bir film olan (bu asla bir suçlama değil, bir tespit) Olur Olur, bir bütün olarak değil de, espri ve oyunculuk yüklemesi yapılmış gibi duran bazı sekanslarla ayakta kalmayı beceriyor..




Olur Olur

Yönetmen: Kerem Çakıroğlu
Oyuncular: Alper Kul, Şinasi Yurtsever, Onur Buldu, Yılmaz Gruda, Taner Ergör, Ayça Varlıer, Ali Kobanbay 
Yapım: 2014, Türkiye, Komedi

2.5 / 5



1 yorum:

  1. Ben ancak yarısına kadar dayanabildim. Televizyon ekranından binlerce insanı güldürebilmeyi başarmanın nasıl bir yoldan geçtiğini biliyorlarken, daha çok af buyurun, bel altına çalışan bir zihniyetle bir şeyler yapmaya çalışmaları... Olmadı bence.

    YanıtlaSil