13.12.14

'Yapım Aşaması Atölyesi' Başvuruları Başlıyor!.



İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, bu yıl 11’inci kez Akbank sponsorluğunda gerçekleştirilecek İstanbul Film Festivali’nin 34’üncüsü, 4-19 Nisan 2015 tarihlerinde yapılacak.

34. İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenecek, Türkiye’den sinemacıları uluslararası profesyoneller ile bir araya getiren Köprüde Buluşmalar 2015 yılında 10’uncu yılını kutlayacak!

Uzun metrajlı kurmaca veya belgesel projeleri ile yapımı devam eden filmlerin ilk uluslararası sunumlarının yapılacağı Köprüde Buluşmalar kapsamında Film Geliştirme ve Yapım Aşaması Atölyeleri’nin yanı sıra sinema profesyonellerine yönelik birçok panel, sinema dersi ve forum da düzenlenecek.

Köprüde Buluşmalar Atölyeleri’nin kazananları 16 Nisan Perşembe gecesi düzenlenecek Köprüde Buluşmalar Ödül Resepsiyonu’nda açıklanacak.


Köprüde Buluşmalar, Medienboard Berlin-Brandenburg ve Hamburg Schleswig-Holstein Film Fonları’nın işbirliği ve TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle oluşturulan Türkiye-Almanya Ortak Yapım Geliştirme Fonu’nun destekleyeceği isimler de yine aynı resepsiyonda duyurulacak.

Yapım Aşaması Atölyesi’ne başvurular için son gün 2 Mart

15-16 Nisan 2015 tarihlerinde düzenlenecek Yapım Aşaması Atölyesi yönetmen ve yapımcılara, yapım aşamasında olan uzun metrajlı kurmaca veya belgesellerinin ilk uluslararası sunumlarını gerçekleştirmek ve yapım sürecini tamamlamak için gerekli desteği bulmalarına olanak yaratmayı amaçlıyor.

Atölyeye seçilen filmlerin yönetmen ve yapımcıları Köprüde Buluşmalar kapsamında yalnızca profesyonellere (dağıtımcılar, festival veya fon yöneticileri, TV kanal temsilcileri) açık olacak sunumlar yapacaklar.
Atölye sonunda uluslararası jürinin belirleyeceği filmlere, renk düzenleme ve online kurgu işlemlerini kapsayan ve bu yıl ilk defa verilecek olan Color-ist Ödülü ve filmlerin Başka Sinema salonlarında sanal baskı bedelinden (VPF) muaf olarak gösterilmesini sağlayan Başka Sinema Ödülü takdim edilecek.

Atölye başvuruları 2 Mart Pazartesi akşamına kadar yapılabilir.
Yönetmelik ve başvuru adımları http://film.iksv.org/tr/koprudebulusmalar adresinden temin edilebilir.

Film Geliştirme Atölyesi başvuruları devam ediyor

Uzun metrajlı kurmaca veya belgesel projelerine açık olacak Film Geliştirme Atölyesi’ne başvuru içinse son gün 12 Ocak.

Atölye sonunda TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 10.000 dolarlık destek ödülü, Melodika Ses Post Prodüksiyon Ödülü, Fransız Ulusal Sinema Merkezi CNC’nin 10.000 avroluk ödülü ve Akdeniz Film Enstitüsü MFI’nin Senaryo Atölyesi Ödülü, uluslararası jürinin değerlendirmesinin ardından sahiplerini bulacak.

Köprüde Buluşmalar ile ilgili ayrıntılı bilgi için: