9.1.15

!f İstanbul ve YAPIMLAB’den kısacılara özel yapım atölyesi


14. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, yalnızca filmleriyle değil atölyeleriyle de çok konuşulacak.

Bu yıl 1890 sponsorluğunda düzenlenecek Türkiye’den Kısalar bölümüyle paralel gerçekleşecek Yaratıcı Yapım Atölyesi ve Pitching Platformu, Türkiyeli kısa filmcilere danışmanlık olanağı sağlayacak.

!f istanbul ve YAPIMLAB ortaklığında gerçekleşecek atölyeye başvurular ise bugün başladı!

1890 sponsorluğunda gerçekleşecek Türkiye’den Kısalar bölümünde bu yıl, film gösterimlerinin yanı sıra film yapımcılığına özel bir atölye düzenleniyor.

!f istanbul ve başarılı yapımcı Zeynep Özbatur Atakan tarafından kurulan YAPIMLAB ortaklığında ilki gerçekleşecek Yaratıcı Yapım Atölyesi ve Pitching Platformu, dünyada hızlı bir biçimde değişen film üretim stratejilerini genç sinemacılarla paylaşmayı hedefliyor.

Her yıl yeni bir fikir etrafında kurulacak atölyenin 2015 odağı, güçlü kadın karakterlerin yaratıldığı projeler olacak.
Amerikalı karikatürist Alison Beschdel’in bir karikatüründen çıkan Bechdel testinden ilham alan YAPIMLAB @!f, toplumsal cinsiyet konusunda hassas olmayı başaran, güçlü kadın karakterlerle kadın hikâyelerinin gerçek varlığına önem gösteren yönetmen ve yapımcıları bir platformda buluşturmayı amaçlıyor.

Başvuruların 9 Ocak’ta başladığı Yaratıcı Yapım Atölyesi & Pitching Platformu’na 8 proje seçilecek ve proje sahipleri !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali kapsamında gerçekleşecek atölyeye katılma hakkı kazanacak.




Zeynep Özbatur Atakan’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek ve konuya ilgi duyan izleyicilere de açık olacak atölyenin sonunda yönetmen ve senarist İlksen Başarır, sanat yönetmeni Natali Yeres ve !f İstanbul Yardımcı Yönetmeni Pelin Turgut’tan oluşan jürinin seçeceği bir projeye 5 bin TL değerindeki YAPIMLAB Ödülü verilirken, bütün projeler altı ay boyunca YAPIMLAB Proje Geliştirme danışmanlığından yararlanarak yapım süreçlerine dair destek alacaklar.

26 Ocak’a dek www.ifistanbul.com adresinden online yapılacak başvurular sadece Türkiyeli yapımcı ve yönetmenlerin katılımına açık olacak.

Yapım sürecinin her adımında alternatif yolları keşfetmeye, farklı mecraları kullanmaya ve yapımcıların içinde yaşadıkları coğrafyanın sosyal, kültürel ve üretim odaklı açmazlarına yeni çözümler üretebilmelerine aracı olmayı amaçlayan bu atölye, !f istanbul ve YAPIMLAB ortaklığında 19 Şubat’ta gerçekleşecek.

!f günleri 12 Şubat’ta başlıyor

İş Bankası Maximum Kart partnerliğinde ve Mars Cinema Group ortaklığında düzenlenecek 14. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, 12-22 Şubat 2015 tarihlerinde İstanbul’da, 26 Şubat-1 Mart 2015 tarihlerinde ise Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilecek.
!f İstanbul’un bu yılki “Türkiye’den Kısalar” bölümü ise 1890 sponsorluğunda gerçekleşecek, festivalin İstanbul ayağındaki kısa gösterimlerinde bir filme Seyirci Ödülü verilecek.

www.ifistanbul.com