8.3.15

Bir Barış Atay filmi : Eksik



30 yıl boyunca birbirini hiç tanımayan iki kardeşin hayatlarına ve geçmiş acılarına ışık tutan “Eksik” 17 Nisan’da tüm Türkiye’de vizyona giriyor.

"Eksiksiz gerçek yoktur..."

‘Eksik’, '80 darbesi sonrası, parçalanan bir ailenin, 30 yıllık ayrılık sürecine ışık tutmaya çalışırken, bir anne (Melek) ve birbirinden ayrı büyümek zorunda kalan iki oğlu (Türker ve Devrim) arasındaki ilişkiyi irdeliyor.

Üçünün de yıllarca derinlerde sakladıkları özlemle karışık öfkelerine, geçmişte kalmış bir kırılmanın parçalarını birleştirme çabalarına ve hayatlarında ilk kez yüzleşmelerine tanıklık etmeyi amaçlıyor.

Barikat Film tarafından yapılan ‘Eksik’in senaryosu Mehmet Kala ve Şeref Nokta'ya ait.

Başrollerini  Nur Sürer, Barış Atay, Özgür Emre Yıldırım ve Toprak Sağlam'ın paylaştığı projenin kadrosunda Uğur Polat, Şebnem Sönmez, Funda Eryiğit, Sarp Akkaya, Caner Erdem gibi isimlerin yanı sıra, Sermet Yeşil, Salih Bademci ve Bülent Çolak da konuk oyuncu olarak yer alıyor.


Görüntü yönetmenliğini Barış Aygen'in üstlendiği filmin, müziklerini ise Uğur Ateş ve Saki Çimen besteledi.


Yeditepe Üniversitesi Tiyatro bölümünü bitirdikten sonra, Kadir Has Üni. Sinema Tv bölümünde yüksek lisansını yapan Barış Atay'ın ilk yönetmenlik deneyimi olan ‘Eksik’, filmini Atay;  “Darbenin; bütün bir ülke üzerindeki etkilerinin, resmettiğimiz bu aile üzerinde, vücut bulduğuna inanıyoruz. Her ne kadar; yaşanılanlar, yaşandıkları dönem büyük etkiler bırakmış gibi görünse de bu travmaların, ailelerin bir kaç kuşağına etki ettiği ve yıllar süren, vicdan hesaplaşmaları, cevap arayışları yarattığı bir gerçek. Bu bağlamda bakıldığında; sinemanın yaşanmışlıkları belgelemesi, toplum üzerinde, farkındalık yaratması ve merak uyandırarak araştırma ihtiyacı hissettirmesi gerektiğine olan inancım dolayısıyla projemizin, ülke tarihinin, üzerine konuşmaktan ve irdelemekten en çok çekinilen dönemlerinden biriyle ilgili farklı bir bakış açısı yaratacağına inanıyorum. Yaratmayı umduğum(uz) sinema dilinin ve perspektifinin, bundan sonra çekilecek bir çok filme cesaret vermesi dileklerimle...” sözleriyle anlatıyor.


Çekimleri geçtiğimiz Temmuz ayında Antakya'da gerçekleştirilen Eksik, 17 Nisan 2015 tarihinden itibaren tüm Türkiye’de, 23 Nisan 2015 itibariyle de Avrupa’da 9 ülkede vizyona girecek.
Avrupa’da bazı ülkelerde galalar yapılacak.