29.3.15

Eurasiadoc İstanbul Belgesel Film Atölyesi için Çağrı



Fikirler projelere, projeler belgesel film senaryosuna nasıl dönüşür?
Hayal ettiğimiz film nasıl gerçek olur, beyaz perdeye nasıl yansır?
Bunlar bir yönetmeni yazım sürecinde en çok meşgul eden ve tam da bu süreçte sorulması gereken en önemli sorulardan bazıları.

Merkezi Fransa'da bulunan iki kurum, Ecran Libre ve Docmonde, 2011'den beri Eurasiadoc projesi kapsamında Orta Asya, Kafkaslar ve Rusya'nın doğusunda (Kazakhfilms, Kyrgyzfilms ve Moğolistan Sanat Konseyi ile işbirliği içinde) çeşitli belgesel film atölyeleri ve ortak yapım toplantıları düzenledi.
Bu atölyeler ve ortak yapım toplantıları sonucunda seçilen projeler ''Lumière d'Eurasie' adıyla anılan belgesel film koleksiyonuna dahil oldu.
Günümüzde bu koleksiyon (içlerinden bazıları yapım aşamasında olmak üzere) bünyesinde 49 film barındırmaktadır.

Ecran Libre ve Docmonde, Eurasiadoc projesinin 4. yılında Türkiye ve Ermenistan'dan belgesel yönetmenlerini iki hafta süresince (1-13 Haziran 2015 tarihlerinde) İstanbul'da gerçekleşecek belgesel film yazım atölyesine katılmaya davet ediyor.
Katılımcılar, atölye süresinde geliştirdikleri belgesel projelerini, atölyenin hemen ardından Ermenistan'da düzenlenen, yerli ve yabancı (Asya ve Avrupa ülkelerinden gelen) yapımcıların ve televizyon yayıncılarının da davetli olduğu ortak yapım toplantılarında sunacak.

Tarih: 1-13 Haziran 2015 

Yer: Santralistanbul Kampüsü

Son başvuru tarihi: 23 Nisan 2015

Bu program Türkiye Fransız Kültür Merkezi ve Rhone-Alpes Bölgesi (France) tarafından desteklenmektedir.

Eurasiadoc İstanbul belgesel film atölyesi, Türkiye Fransız Kültür Merkezi (Institut Français en Turquie - IFT), İstanbul Bilgi Üniversitesi, Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü(IFEA), İKSV (İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı), GAIFF (Erivan Uluslararası ''Altın Kayısı'' Film Festivali), Anadolu Kültür(İstanbul) ve ETSP (Ermenistan-Türkiye Sinema Platformu) ile işbirliği içinde düzenlenmektedir.

Başvuru formunu indirmek için tıklayınız.