21.3.15

!f & Sundance Senaryo Lab’e başvuru için son günler!.



!f İstanbul’un Sundance Enstütüsü’yle ortaklaşa yürüttüğü ve 8-11 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da yapılacak Sundance Senaryo Lab’e başvuru için son günler...

Bugüne dek Mavi Dalga’dan Kumun Tadı’na pek çok filme senaryo desteği sağlayan atölyeye başvurular 23 Mart’ta sona eriyor!

Ustaların yolu da bu atölyeden geçti

Ünlü oyuncu ve yönetmen Robert Redford tarafından kurulan Sundance Senaryo Lab, yeni yeteneklerin orijinal film projeleri geliştirebilecekleri ve önde gelen yazarlar ve yönetmenlerle çalışabilecekleri bir ortam yaratmak amacıyla 1981 yılında başladı.
Quentin Tarantino’dan Darren Aronofsky’ye, Steven Soderbergh’den Shirin Neshat ve Paul Thomas Anderson’a günümüzün önce gelen yönetmen ve senaristlerinin sinema tarihine geçen projelerinin ilk adımlarını attıkları Sundance Senaryo Lab, 2011’den beri de !f İstanbul kapsamında Türkiyeli üç projeye senaryo danışmanlığı imkânı yaratıyor.

Genç fikirlere senaryo desteği

İstanbul çalışmasına katılan danışmanlar arasında bugüne kadar ünlü İsrailli senarist ve yazar Etgar Keret, I Am Slave/Ben Köleyim, Death of a President/Bir Başkanın Ölümü filmlerinin yönetmeni Gabriel Range, Attenberg’in yönetmeni Athina Rachel Tsangiri, Amreeka/Amrika’nın yönetmeni Cherien Dabis, Hayat Var, Kosmos filmlerinin yönetmeni Reha Erdem ve 9, Ara, Gölgesizler, Ses ve Nar filmlerinin yönetmeni Ümit Ünal, “Güneşe Yolculuk”, “Bulutları Beklerken”, “Pandora’nın Kutusu” ve “Araf” filmlerinin yönetmeni Yeşim Ustaoğlu gibi isimler yer aldı.

Projeler festivallerden ödüllerle dönüyor!

Sundance Senaryo Lab’in bugüne dek destek verdiği projelerden; Aysim Türkmen’in Çekmeköy Underground, Zeynep Dadak ve Merve Kayan’ın Mavi Dalga, Zeynel Doğan ve Orhan Eskiköy’ün Babamın Sesi, Aslı Özge’nin Hayatboyu, Melisa Önel’in Kumun Tadı ve Erol Mintaş’ın Annemin Şarkısı filme çekildi ve festivallerden ödüllerle döndü.

Atölyenin son iki yıldır destek verdiği projelerden, Barış Sarhan’ın Cemil Şov, Ülkü Oktay’ın Kendi Aramızda ve Ceylan Özgün Özcelik’in Kaygı’sı ise bu yıl Kültür Bakanlığı tarafından ilk film desteği aldı.

Sundance Senaryo Lab’le ilgili ayrıntılı bilgi için:
Dereboyu Cad. Ambarlıdere Yolu No:4 Kat:1 Ortaköy – Beşiktaş, İstanbul / Turkey