7.3.15

'Sesle Avlanan / Percussive Hunter' sergisi Akbank Sanat’ta!.



Genç küratörlere destek vermek ve güncel sanat alanında yeni projeleri teşvik etmek amacıyla geçtiğimiz yıl ikincisi düzenlenen Akbank Sanat Uluslararası Küratör Yarışması 2014’ü kazanan Hollandalı küratör Niekolaas Johannes Lekkerkerk, “Sesle Avlanan / Percussive Hunter” isimli sergisi  ile 11 Mart - 16 Mayıs 2015 tarihleri arasında Akbank Sanat’ta sanatseverlerle buluşuyor.

Önem barındıran madde haline gelme (maddeleşme) süreçlerinin ve maddesel varlıkların içerdiği sessel rezonansın incelenmesine odaklanan bir grup sergisi olarak tanımlanabilecek “Sesle Avlanan”, özellikle de sanatsal pratikte son zamanlarda diğer araştırma alanlarının yanı sıra, aciliyet kazanmakta olan Dünya’nın inorganik ve organik, insan ve insan olmayan girdileri arasındaki, maddeye dair ihtimallerin derinliğini de dikkate almaya özen gösteriyor.

Sanatsal sürecin maddeleşme aracılığıyla algı oluşturma özelliği kullanılarak, çağdaş toplumun yüzeyinden uzaklaşarak, farklı malzeme düzlemleri, sonik ve zamansal-mekansal yankılanmalar yoluyla, ilk bakışta göze görünür olanın ötesinde konumlanan belirli durumları ön plana çıkartmak amaçlayan sergi, sanatseverlere farklı bir deneyim vaad ediyor.

Küratör Niekolaas Johannes Lekkerkerk sergi ile ilgili değerlendirmesinde “Sesle Avlanan, sanatçıların günümüz gerçekliği ile ilişkilenmenin temel metaforları ve modellerini yeniden keşfetmesine olanak sağlayan, bunu yaparken de yüzey etkilerinin ötesine geçen ve bizi maddenin nasıl işlediğine dair daha derin bir kavrayışa doğru götüren, hem maddeye ilişkin hem de maddi olmayan, duyulabilir ve duyulabilir olmayan, görünür ve görünür olmayan dip akıntıları arayıp bulmayı kapsıyor” diyor.

Sesle Avlanan / Percussive Hunter

Küratör: Niekolaas Johannes Lekkerkerk
Sanatçılar: A. Kassen, Juliette Bonneviot, Nina Canell, Nicolas Deshayes, Kevin Gallagher, Paul Geelen, Camille Henrot, Carlos Irijalba, Rachel de Joode, Fran Meana, Alexandra Navratil, Katja Novitskova, Angela de Weijer, Müge Yılmaz

Sergi Açılışı: 10 Mart 2015, Salı  Saat: 18.30 – 21.00
Sergi Tarihi: 11 Mart – 16 Mayıs 2015
Yer: Akbank Sanat