20.4.15

ArtInternational 2015 yolculuğuna hazırlanıyor!.



Katılan galerilerin seçkinliği ve ziyaretçi sayısıyla yerini iyice sağlamlaştıran uluslararası çağdaş sanat fuarı ArtInternational’ın üçüncüsü için tarihler belli oldu.
4-6 Eylül tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek fuara bu yıl da dünyanın önde gelen galerileri ve sanatçıları katılacak.

Yılın en beklenen sanat olaylarından birine dönüşen ArtInternational sanat fuarının bu yılki tarihleri 4-6 Eylül olarak açıklandı.
Dünyanın önde gelen galerilerini İstanbul’da ağırlayacak olan fuar, üçüncü yılında yine dünyaca ünlü sanatçıların çok konuşulacak işlerini bir araya getirecek.

Fuar ekibine yeni isim

Yönetmenliğini bu yıl da Dyala Nusseibeh, sanat yönetmenliğini ise Stephane Ackermann’ın üstlendiği fuar ekibine bu yıl yeni bir isim katılıyor.

Aralarında Les Arts Décoratifs, SALT ve İKSV’nin de bulunduğu, Paris ve İstanbul’un önemli sanat kurumlarında görev alan Anlam Arslanoğlu, bu yıl ArtInternational’ın VIP Program Yöneticisi olacak. En son İstanbul Modern’de küratöryel proje yöneticiliği yapan Arslanoğlu, koleksiyonerler, müzeler ve sanat tüccarlarıyla ilişkileri yürüterek fuarın ulusal ve uluslararası alandaki ilişkilerini  kuvvetlendirecek. Geçen yıl aynı görevi sürdüren Isabella İçöz de, bu yıl Danışman olarak fuar yönetim ekibine devam edecek.



Galeriler Haziran’da açıklanacak

Seçkin galerilerden oluşan programıyla Türkiye’deki diğer fuarlardan ciddi bir farkla ayrılan ArtInternational, bu özelliğini bu yıl da sürdürüyor.
Başvuruların geçtiğimiz hafta sona erdiği fuara katılacak galerilerin seçimi, İstanbul’dan Leyla Tara Suyabatmaz (Rampa Galeri) ve Yeşim Turanlı (Pi Artworks), Viyana’dan Ursula Krinzinger (Galerie Krinzinger) ve New York’tan Leila Heller’den (Leila Heller Gallery) oluşan Seçim Komitesi tarafından yapılacak ve Avrupa, Amerika, Ortadoğu ve Asya’yı kapsayan geniş bir bölgeden yapılacak değerlendirme sonucu fuar katılımcıları Haziran’ın ilk haftası açıklanacak.

20 binden fazla ziyaretçi izledi

Geçen yıl ikinci yılı olmasına rağmen yılın en rağbet gören sanat etkinliklerinden biri olan ArtInternational, ArtInternational’ı 20 binden fazla kişi izlemişti.
26.500 milyon Euro’luk satışın yapıldığı fuar, 1500’ü aşkın yabancı koleksiyoner ve sanat tüccarını İstanbul’da buluşturmuştu.
Türkiye, Orta Doğu ve ötesine odaklanan, koleksiyonerlere uluslararası çağdaş sanata rakipsiz erişim imkânı yaratmayı ve evrensel sanat toplumunu birbirine bağlamayı amaçlayan ArtInternational, dünyanın önemli sanat fuarlarındaki ortaklıklarıyla tanınan Angus Montgomery ile Türkiye’nin önde gelen fuarcılık şirketlerinden Fiera Milano İnterteks’in işbirliğiyle yapılıyor.



Fuarla ilgili ayrıntılı bilgi için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

ArtInternational

Tarih: 4-6 Eylül 2014
Yer: Haliç Kongre Merkezi - Sütlüce Mah. Karaağaç Cad. Beyoğlu - İstanbul