30.4.15

!f & Sundance Senaryo Lab’in 2015 yetenekleri belli oldu!



!f İstanbul’un dünyanın önde gelen bağımsız sinema kurumu Sundance ile ortaklaşa yürüttüğü !f & Sundance Senaryo Lab’e katılacak yetenekler belli oldu.

8-11 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek atölyede Burcu Aykar, Hacı Orman, Sedat Yılmaz ve Tolga Karaçelik’in projeleri, alanında uzman sinemacıların danışmanlığında geliştirilecek.

!f İstanbul’un dünyanın önde gelen bağımsız sinema kurumu Sundance Enstitüsü ile 2011 yılından beri ortaklaşa yürüttüğü !f & Sundance Senaryo Lab’e bu yıl Türkiye’den 40’ı aşkın başvuru oldu.
Başvuru yapan senaryolar arasından seçilen 3 proje, 8-11 Mayıs tarihlerinde Büyükada’da yapılacak senaryo geliştirme atölyesine katılmaya hak kazandı.

Burcu Aykar’ın yazdığı ve yöneteceği “Eksik Bir Şey”, Hacı Orman ve Sedat Yılmaz’ın birlikte yazıp yönetecekleri “Sorgu” ile Tolga Karaçelik’in yazdığı ve yöneteceği “Kelebekler”, !f & Sundance Senaryo Lab’in 2015 projeleri olarak seçildi.

Atölyeye ayrıca Yunanistan’dan Emma Doxiadi’nin “Duft & Bassenauer” ve bu yıl !f İstanbul’da “Norway/Norveç” filmiyle yarışan Yiannis Veslemes’in yeni projesi “Membrane” de katılacak.



Türkiye’den danışmanlık Barış Pirhasan’dan!

Seçilen projeler Büyükada’da yapılacak ve 3 gün boyunca sürecek atölye boyunca, alanında uzman danışmanlar eşliğinde geliştirilecek.
Türkiye’den danışmanlığını “Adı Vasfiye”, “Aaahh Belinda”, “Değirmen”, “Asiye Nasıl Kurtulur”, “Kadının Adı Yok” ve “Bekle Dedim Gölgeye” gibi klasikleşmiş pek çok filmin senaryosunu yazmış, “Küçük Balıklar Üzerine Bir Masal”, “Usta Beni Öldürsene”, “O da Beni Seviyor”, “Ademin Trenleri” filmlerinin yönetmeni Barış Pirhasan’ın yaptığı atölyenin diğer eğitmenleri arasında; Prag’daki ünlü FAMU sinema okulunun dekanı, yazar, Sundance uluslararası danışmanlarından Pavel Zech, Locarno ve Selanik’te pek çok ödül toplamış “Hard Goodbyes: My Father” ve 2013 tarihli “September” filmlerinin senaristi ve yönetmeni, Yunanistan’ın tanınmış yazarlarından Penny Panayotopoulou ve Oliver Stone’un “JFK/JFK: Kapanmayan Dosya” filmiyle Oscar adayı olmuş senarist Zachary Sklar bulunuyor.

Tarantino’den Soderbergh’e günümüzün önemli yönetmenleri de bu atölyeden geçti

Ünlü oyuncu ve yönetmen Robert Redford tarafından kurulan Sundance Senaryo Lab, yeni yeteneklerin orijinal film projeleri geliştirebilecekleri ve önde gelen yazarlar ve yönetmenlerle çalışabilecekleri bir ortam yaratmak amacıyla 1981 yılında başladı.
Quentin Tarantino’dan Darren Aronofsky’ye, Steven Soderbergh’den Shirin Neshat ve Paul Thomas Anderson’a günümüzün önde gelen yönetmen ve senaristlerinin sinema tarihine geçen projelerinin ilk adımlarını attıkları Sundance Senaryo Lab, 2011’den beri de !f İstanbul kapsamında Türkiyeli projelere senaryo danışmanlığı imkânı yaratıyor.