25.4.15

'Uluslararası Genç Yetenekler Müzik Yarışması' için 27 Nisan son gün!.



Gençlik Müzik Yarışmaları, Avrupa Birliği şemsiyesi altında 1970 yılından bu yana Bulgaristan, Portekiz, İngiltere, Almanya, Fransa, Rusya, Norveç, Makedonya, Yunanistan ve Bulgaristan gibi 24 Avrupa ülkesinde düzenlenmektedir.

“Uluslararası Genç Yetenekler Müzik Yarışması” bu yıl ilk kez 22-24 Mayıs tarihlerinde, BT Müzik ve Sahne Sanatları organizasyonu, İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın değerli iş birliği ve Avrupa Birliği Gençlik Müzik Yarışması Birliği ECMY desteği ile İstanbul’da gerçekleşecektir.

Ülkemizdeki genç yetenekleri keşfetmek, müzik ve müzik eğitiminin ulusal kültürde konumunu güçlendirmek, genç yeteneklerin kendilerini temsil etme fırsatı yaratmayı amaçlayan müzik yarışması, bu kanalla uluslararası bir etkileşim platformu yaratacaktır.

Yarışma ayrıca genç yetenekler için; yurt dışından gelecek müzisyenlerle tanışma ve ortak proje oluşturma fırsatlarını da beraberinde getirecek.

5-13 yaş grubuna yönelik piyano ana sanat dalında ülkemizde ilk defa gerçekleştirilecek “Uluslararası Genç Yetenekler Müzik Yarışması’na, özel ders veya kurslarda piyano eğitimi alan tüm çocuklar başvuru yaparak katılabilecek.
Yarışmaya konservatuarlarda eğitim gören profesyonel müzik öğrencileri katılamaz.

Katılımcı tüm öğrenci, öğretmen ve kurumların sertifika alacağı yarışmada, her yaş grubunda “Grand Prix” ve “Jüri Özel Ödülü”nün yanı sıra “En Yaratıcı Yorum”, “En İyi Sahne Performansı” ve “En İyi Sunum” yapan öğrenciler için madalya ödüllü 5 farklı ödül kategorisi vardır.

Yarışma başvurusu 27 Nisan 2015 tarihine kadar istenen evraklarla birlikte BT Müzik ve Sahne Sanatları’na yapılacaktır.

Bilgi ve başvuru için..