12.5.15

Nefesim Kesilene Kadar’ın festival yolculuğu sürüyor!.



Nefesim Kesilene Kadar’ın başrol oyuncusu Esme Madra, Güney Kore’de düzenlenen ve Asya’nın en prestijli film festivalleri arasında yer alan 16. Jeonju Film Festivali’nde ‘Özel Mansiyon’ ödülü kazandı.

30 Nisan – 9 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen festivalde ‘Uluslararası Yarışma’ bölümünde yer alan Nefesim Kesilene Kadar’ın, Esme Madra’nın katılımıyla gerçekleştirilen festival gösterimleri yoğun ilgi gördü.

Emine Emel Balcı’nın ilk filmi Nefesim Kesilene Kadar, 65. Berlin Film Festivali’nin Forum bölümüne seçilme başarısı göstermişti.

Dünya galası sonrası çok sayıda uluslararası festivalden davet alan film bugüne kadar İtalya’da Middle East Film Festivali, Belçika’da MOOOV, Danimarka’da CPH PIX, Almanya’da Münih Türk Filmleri Fetivali, İran’da Fajr Film Festivali’ne katılma başarısı gösterdi.

Önümüzdeki aylarda Fransa’da La Rochelle, İngiltere’de Londra Türk Filmleri Festivali, Hollanda’da Kırmızı Lale Film Festivalleri’ne ve Temmuz’da Guanajuato Film Festivalleri’ne katılacak Nefesim Kesilene Kadar’ın festival yolculuğu sonbahar aylarında da devam edecek.


Nefesim Kesilene Kadar, bir tekstil atölyesinde ortacılık yapan Serap’ın hikayesini konu alıyor.
Serap’ı, genç oyuncu Esme Madra’nın canlandırdığı filmin oyuncu kadrosunda ayrıca, Rıza Akın, Sema Keçik, Gizem Denizci, Ece Yüksel ve Uğur Uzunel yer alıyor.


Çekimleri tümüyle İstanbul'da, uluslararası bir ekiple gerçekleştirilen film, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün yanı sıra, Avrupa Konseyi'nin ortak yapım fonu Eurimages, Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya bölgesi yapım fonu Film und Medien Stiftung NRW ve İstanbul Film Festivali’nin ortak yapım platformu Köprüde Buluşmalar kapsamında verilen Türkiye-Almanya Ortak Yapım Geliştirme Fonu tarafından da desteklenmişti.


Filmin mmknmrtb notu :: 3 / 5