7.6.15

İstanbul Caz Festivali : Yeşillikler İçinde İki Muhteşem Konser



İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 22. İstanbul Caz Festivali, 27 Haziran–15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Festival, caz sıcağında müzikseverlerin içini aydınlatan “Kuzey Işıkları” ve Michael Kiwanuka, Hiatus Kaiyote ile Theo Croker gibi üç başarılı ismin sahne alacağı konserler sunuyor.

Her iki konser de yaz gününde çimlere uzanarak izlenebilecek Uniq Açık Hava Sahnesi’nde olacak.

Festival, son dönemde başarılı müzikleriyle adından söz ettiren Kuzey ülkelerinin sanatçılarının ağırlandığı “Kuzey Işıkları” konserinde, reggae müziğin önemli bas ve davul ikilisi Sly&Robbie ile Norveçli usta caz trompetçisi Nils Petter Molvaær’i aynı konserde buluşturuyor.

Konser, 11 Temmuz Cumartesi günü 19.00’da JOTUN sponsorluğu ve Norveç Büyükelçiliği’nin desteğiyle Uniq Açık Hava Sahnesi’nde gerçekleştirilecek.


Soul ve folk müziğin Londralı yükselen genç yeteneklerinden şarkıcı-söz yazarı Michael Kiwanuka ilk kez İstanbullularla 15 Temmuz Çarşamba akşamı 19.00’da Uniq Açık Hava Sahnesi’nde yapılacak konserde buluşacak.

Bu konserden önce ise sahnede sırasıyla, Afro Physicist ile geçtiğimiz yılın en iyi caz albümleri arasında gösterilen Theo Croker ve son yılların yükselen Avustralyalı neo-soul grubu Hiatus Kaiyote müzikseverlerle hareketli bir akşam yaşatacak.

İstanbul Caz Festivali hakkında ayrıntılı bilgi için..