2.6.15

Zilin Sesi :: Fizikçi Tarkan ve Hamamcı Teyzeler



30 yaşlarındaki fizik öğretmeni Tarkan (Kutsi), futbolcu olma hayali kuran kardeşiyle beraber İstanbul´a taşınmıştır. 

Ancak Tarkan'ın şansı bir türlü dönmez, fizik öğretmeni olarak iş bulamaz ama sonunda müzik öğretmeni olarak iş bulmayı başarır. 

Aynı okulda İngilizce öğretmeni olan Süreyya (Wilma Elles) ile tanışması hayatında başka maceralara yol açar.

Levent Demirkale´nin yönettiği romantik komedi Zilin Sesi'nde baş rolleri, ilk kez bir sinema filminde rol alan şarkıcı Kutsi ve de ilk kez bir sinema filminde bir Türk’ü canlandıran Wilma Elles paylaşıyor.

Her zaman taktığım o iyimserlik gözlüğümle olaya baktığımda; Kutsi'nin epey 'sınırlı' oyunculuğu ile Wilma Elles'in çözmeye çalışırken yorulduğum Türkçesini göz ardı edersem, yan rollerdeki usta oyuncuların performanslarıyla ayakta kalmaya çalışan, vasatın oldukça altında dolaşan bir komedi filmi bu..


Filmi diğer destekleyen, hatta tek merak unsuru olan bir husus da, buldukları her fırsatta Müdür İsmet'e bi güzel giydiren şarkılarıyla, okulun Anadolu Rock grubuydu..


Fizikçi Tarkan'ın, annesinin onu kadınlar hamamına götürmesiyle oluşmuş bir çocukluk travması olan 'Hamamcı Teyzeler Fobisi', başta ilginç gibi gelse de hem olayın aşırı anlamsızlığı, hem de gereksiz tekrarlarla etkisiz bir hâl alıyor..


O değil de, yahu sinema sektörümüzde İngilizce öğretmenini oynayabilecek yetenekte, doğru dürüst Türkçe konuşabilen bir kadın oyuncumuz yok muydu da Wilma Elles'e bu rol uygun görüldü..
Bari hiç olmazsa kadına dublaj falan yapsaydınız da, uzaktan da olsa Türkçe ile akraba olduğunu sandığımız bir dille konuşulmuş o replikleri anlayabilseydik..


O da değil de, yıl olmuş 2015..
'Kızgınlık ve sinirden yüzü renkten renge giren bir tipin hemen akabinde kulaklarından dumanlar püskürtmesi' gibi (evet evet yanlış duymadınız, resmen kulaklardan duman çıkıyor) yüzyıl öncesinin bir karikatür ya da komedi trüküne tanık oldum ya bu filmde, artık ölsem de gam yemem..




Zilin Sesi 

Yönetmen: Levent Demirkale
Oyuncular: Wilma Elles, Kutsi, Sümer Tilmaç, Kemal Kuruçay, Ayhan Kavas, Esin Gündoğdu, Hakan Salınmış, Barbaros Şansal, Merve Erdoğan, Sevil Akı, Kaan Kasapoğlu
Yapım: 2015, Türkiye, 94'

  1.5 / 5