2.8.15

Grayson Perry’nin 'Küçük Farklılıkların Kibri' sanal sergide!.



British Council Türkiye’deki faaliyetlerinin 75. yılını çok özel projelerle kutluyor.

Günümüz çağdaş sanatının ikonik isimlerinden, Turner Ödülü sahibi Grayson Perry’nin Küçük Farklılıkların Kibri sergisi, İngiltere’nin dışında dünyada ilk kez Türkiye’de sanatseverlerle buluşurken, serginin sanal turu da başladı.

British Council Koleksiyonu’ndaki 6 halıdan oluşan sergi, modern dönem Britanya’sının sınıf ve zevkinin izlerini taşıyor.

British Council, sanal turda Grayson Perry’nin dünyasına keyifli bir gezinti sunuyor.

Video bölümünde sanatçılar Gülsün Karamustafa ve Güneş Terkol, Sanatçı Taner Ceylan ve Moda Tasarımcısı Hatice Gökçe, Yazar Yekta Kopan ve Yönetmen Ümit Ünal’ın Grayson Perry’nin renkli dünyasının içine giren sohbetlerine tanıklık edeceksiniz.

Sanal turda, eserlerinin yanı sıra, Grayson Perry’yle ilgili güncel haberler de yer alıyor.
Eserlerle ilgili bilgileri ise yazar Yekta Kopan ve British Council, Bölge Sanat Direktörü Gregory Nash seslendirdi.



Grayson Perry ve Küçük Farklıklıkların Kibri 

Grayson Perry’ye göre, ‘İçinde büyüdüğümüz sosyal sınıf, estetik zevkimizi şekillendiren en güçlü unsur’.
Küçük Farklılıkların Kibri sergisi, insanların birlikte yaşamayı, giymeyi, kulak vermeyi, okumayı seçtikleri şeylere yaptıkları duygusal yatırımı merkezine alıyor.


Perry, bu halıları, 2012 yılında Channel 4 ile yaptığı, Grayson Perry ile Her Şeyin En Zevklisi (All in the Best Possible Taste with Grayson Perry) adlı BAFTA ödüllü belgesel serisi kapsamında tasarladı.
Perry belgeselde, İngiltere’nin birbirinden çok değişik üç bölgesini ziyaret ederek, karşılaştığı farklı sosyal grupların zevklerini araştırıyor.


2012 yılında ise sanatçı ve galerisi Victoria Miro (Art Fund, Channel 4, AlixPartners ve Sfumato Foundation desteğiyle) Küçük Farklılıkların Kibri adlı altı büyük halıdan oluşan bu seriyi, British Council ve Arts Council England’a armağan etti.



Buyrun efenim, sanal sergimize ve Perry’nin harikalar dünyasına giriş buradan..