30.8.15

Pixels



Uzak galaksilerde yaşayan uzaylılar, dünyadan gönderilen klasik video oyunu yayınlarını, kendilerine karşı savaş ilan edildiği şeklinde yanlış anlayarak, Dünya’ya karşı savaş açarlar. 
Uzaylılar, atari oyunlarını da saldırılarına model olarak kullanmaktadırlar.

Atari oyunları ile saldıraya geçen uzaylılar karşısında Başkan Will Cooper (Kevin James), çocukluk arkadaşı ve 80’lerin video oyunları şampiyonu Sam Brenner’ı (Adam Sandler) yardıma çağırmak zorunda kalır. 

Şimdilerde evlere sinema sistemi kuran Sam Brenner, eski video oyunu uzmanlarından (Peter Dinklage ve Josh Gad) kurulu bir takımı yönetmekle görevlendirilir. 

Takımın görevi uzaylıları yenmek ve dünyayı bu istiladan kurtarmaktır. 
Takıma, uzaylılara karşı benzersiz silahlar sağlamakla görevli Teğmen Violet Van Patten (Michelle Monaghan) da katılır.





Filmin mmknmrtb notu ::

Teorik olarak, gayet ilginç ve heyecan verici bir buluşa, espriye dayanmasına karşın, derme çatma senaryosuyla uyumlu görünen gelişigüzel kotarılmış sahnelerin varlığıyla tam bir hayal kırıklığı yaşatan Pixels -bencileyin- geçmişin atari salonlarından çıkmayan şimdinin büyüklerini çocukluklarına götürecek, ama sinema çıkışında da onlara, "Güzelim Arcade klasikleri keşke böylesine kolay harcanmasaydı lan" dedirtecek bir film..
Ya da en azından bana böyle dedirtti..


Her şeye rağmen, bu filmi kurtaracak yegâne unsur olarak göze çarpan mizahı, genel olarak kötü ve basit esprilere kurban edilen film, az çok zevk verebilen bazı savaş sahnelerinin yardımıyla, anca vasat bir düzeyi görebiliyor..    



Pixels

Yönetmen: Chris Columbus
Senaryo: Tim Herlihy, Timothy Dowling
Oyuncular: Adam Sandler, Kevin James, Michelle Monaghan, Peter Dinklage ve Josh Gad
Yapım: 2015, ABD / Çin / Kanada, 106'

  2.5 / 5