15.9.15

14. Filmekimi 3-11 Ekim'de İstanbul'da!.



İstanbul ayağı 3-11 Ekim tarihleri arasında yapılacak 14. Filmekimi, bu yıl da farklı şehirlerde sinemaseverleri birbirinden güzel filmlerle buluşturacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Vodafone FreeZone sponsorluğunda gerçekleştirilecek 14. Filmekimi, her yıl olduğu gibi yolunu gözlediğimiz filmleri sinemaseverlerle buluşturacak.

Yeni sinema sezonunun habercisi Filmekimi’nin 14'üncüsünde, prömiyerini Sundance, Berlin, Cannes, Venedik, Toronto gibi saygın uluslararası festivallerde yapan ve bu festivallerden birçok ödülle ayrılan, Woody Allen, Noah Baumbach, Stephen Frears, Michel Gondry, Todd Haynes, Hirokazu Kore-eda, Nanni Moretti, Paolo Sorrentino gibi usta yönetmenlerin son yapıtlarının da aralarında bulunduğu 46 film beyazperdede izlenebilecek.

Filmekimi’nde Can Evrenol’un Baskın ve Ben Hopkins’in Hasret filmlerinin de Türkiye prömiyerleri yapılacak.

3-11 Ekim tarihlerinde, 9 gün boyunca İstanbul’da olacak 14. Filmekimi, Ekim ayı boyunca da Ankara, İzmir, Trabzon, Bursa ve Edirne’yi ziyaret edecek.


Filmekimi, bu yıl da İstanbul’un farklı noktalarına yayılarak sinemanın en güncel örnekleriyle daha çok sinemasevere ulaşmayı hedefliyor.
Geçtiğimiz yıl ilk kez Kadıköy’e geçen ve büyük ilgi gören Filmekimi’nin bu yıl Beyoğlu’nda Beyoğlu, Atlas sinemaları, Kadıköy Rexx Sineması’nın yanı sıra Ortaköy’de Feriye Sineması’nda da gösterimleri olacak.
3-11 Ekim tarihleri boyunca Filmekimi filmleriyle dolup taşacak bu sinemalarda gösterim saatleri geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 11.00, 13.30, 16.00, 19.00 ve 21.30.



Altın Aslan Ödüllü Film, Filmekimi’nde 

72. Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan Ödülü’ne layık görülen Uzaktan / Desde Alla Filmekimi programında izleyicilerle buluşacak.
50 yaşındaki bir adamın 17 yaşındaki bir gençle tanıştıktan sonra değişen hayatını konu alan film, Guillermo Arriaga'nın hikayesinden uyarlandı.
Filmin yönetmen koltuğunda ilk yönetmenlik deneyimine imza atan Lorenzo Vigas bulunuyor.
Filmin başrollerini ise Alfredo Castro, Luis Silva ve Jericó Montilla paylaşıyor.

Filmekimi Yolunu Beklediğimiz Filmlerle Türkiye’nin Dört Bir Yanında

Filmekimi sadece İstanbul’da değil, Türkiye’nin farklı şehirlerinde de sinema ruhunu yaşatmaya devam edecek.
2011 yılından bu yana gittiği her şehirde sinemaseverlerden büyük ilgi gören Filmekimi, bu yıl da Ankara, İzmir, Trabzon, Bursa  ve Edirne’ye uğrayacak.

Filmekimi Ankara Büyülü Fener Kızılay Sineması’nda 2-4 Ekim’de; İzmir Karaca Sineması’nda 9-12 Ekim’de; Trabzon Atapark Avşar Sinemaları’nda 16-18 Ekim’de; Bursa Cinetech Korupark Sinemaları’nda 23-25 Ekim’de ve Edirne Cinemarine Sinemaları Margi Outlet’te 23-25 Ekim’de gerçekleşecek.


Biletler 19 Eylül Cumartesi Sabahı Satışa Çıkıyor

İstanbul’da Filmekimi biletleri, 19 Eylül Cumartesi günü 10.30’dan itibaren, Biletix satış noktaları, Biletix internet sitesi (biletix.com), Biletix çağrı merkezi (216 556 98 00) ile Atlas ve Rexx sinemalarında kurulacak gişelerden satın alınabilecek.
24-27 Eylül’de Kurban Bayramı dolayısıyla tüm gişeler kapalı olacak.

Filmekimi’nin İstanbul ayağının biletleri hafta içi gündüz seanslarında (11.00, 13.30, 16.00) sadece 7 TL, hafta sonu gündüz seansları ve tüm 19.00 ve 21.30 seanslarında tam 17, indirimli 12 TL. Tüm 21.30 seansları 17 TL.

Lale Kart üyeleri için ön satış dönemi 16 Eylül’de başlıyor: Lale üyeleri bu yıl da biletlerini %25’e varan indirimlerle öncelikli olarak alabilecekler. Siyah ve Beyaz Lale Kart üyeleri 16 Eylül Çarşamba; Kırmızı ve Sarı Lale Kart üyeleri 17 Eylül Perşembe ve 18 Eylül Cuma günlerinde özel indirimlerle biletlerini alabilecek.



Vodafone Freezone’lulara Özel, Bir Bilet Alana İkincisi Hediye 

14. Filmekimi'nin sponsoru Vodafone FreeZone, sinema kampanyasını bu yıl da sürdürecek.
Vodafone FreeZone'lu sinemaseverler, Filmekimi'nde bir bilet aldıklarında aynı seans için bir bilet hediye kazanacaklar.
 Kampanyalı bilet satışları 19 Eylül gününden itibaren Filmekimi ana gişeleri ve biletix.com adresi üzerinden yapılacak.
Kampanya koşulları hakkında ayrıntılı bilgi vodafonefreezone.com sitesinde yer alıyor.



Filmekimi Programına Gözatmak İçin

Sinefiller bu yıl festival programına Filmekimi’nin web sitesi filmekimi.iksv.org’un yanı sıra İKSV Mobil uygulamasından da ulaşabiliyor.
Vodafone Red’in katkılarıyla geliştirilen İKSV Mobil uygulaması, AppStore ve Google Play’den ücretsiz olarak indirilebiliyor.
İKSV Mobil’e ek olarak Filmekimi broşürü AppStore’dan ücretsiz olarak indirilebilen İKSV Kitaplık uygulamasıyla iPad üzerinde de okunabilir.
Filmekimi filmlerin bilgileri, gösterim çizelgesi, etkinlikler ve diğer tüm ayrıntıları içeren Filmekimi broşürü ayrıca Filmekimi sinemalarından da temin edilebilir.
Filmekimi’yle ilgili gelişmeler ve daha birçok güncel bilgi ise, Filmekimi’nin Facebook, Twitter ve Instagram sayfalarından takip edilebilir.

Ayrıntılı bilgi için..