15.9.15

Before We Go / Gece Bitmeden



Kaptan Amerika olarak tanıdığımız Chris Evans’ın yönetip, başrolünü Alice Eve’le paylaştığı romantik komedi Gece Bitmeden, gece sokakta karşılaşan iki gencin yakınlaşmasını anlatıyor.

Soğuk bir New York gecesinde Nick (Chris Evans) elinde trompeti, Grand Central tren istasyonunda ertesi gün katılacağı seçmeye hazırlanmaktadır. 
Otele verecek beş kuruşu yoktur. 

Bu sırada yanından hızla koşup geçerken telefonunu düşürüp kıran Brooke (Alice Eve) ise Boston’a giden son treni kaçırmamak için elinden geleni yapsa da başarısız olur. 

Son tren kalkıp da istasyon kapatılınca kendilerini soğuk New York gecesinin ortasında bulan ikilinin gidecek yeri yoktur. 

Nick, telefonu kırılan, üstüne de çantasını çaldıran Brooke’un kocasından önce eve varmasını sağlayıp kahraman olmak ister; bu sayede yüzleşmekten kaçtığı kendi sorunlarından da uzaklaşacağını umuyordur. 

Geri dönülmez bir yola girdiğini bilen Brooke ise, Nick’in hayatında ufak değişiklikler yapmasına yardımcı olarak, bu yeni tanıştığı adamı mutlu etmek ister. 
Ancak çok uzun sürecek bu gecede kahramanlarımız başka yerlerde aradıkları her şeyin aslında yanı başlarındaki kişide olduğunu fark edeceklerdir..




Filmin mmknmrtb notu ::

Kendi özel hayatlarında bazı şeyler -özellikle de- 'gönül işleri' ters giden, bu yüzden de canları sıkkın -biri erkek, diğeri dişi- iki insanın tesadüfen karşılaşmasının; hemen hemen her zaman olduğu gibi- er kişinin inisiyatifi ve ısrarıyla 'zoraki' oluşan bir yol ve sohbet arkadaşlığının, daha sonra husule gelen bir sıcaklıkla (ee.. ne demişler, insanlar konuşa konuşa) gönüllü bir yoldaşlığa dönüşmesinin bir gecelik öyküsü..


İzlerken -oldukça benzediği için- hemen akla gelen Linklater'in Before'lu serisini sevenleri özellikle tavlaması muhtemel olan Before We Go'ya -hem içerik hem de üslup açısından- o denli kaliteli diyemeyiz..


Lâkin, kahramanlarımız Chris Evans ile Alice Eve'in uyumlu görüntüleri ve başarılı performanslarıyla güçlenen filmin, komedi ve de hüzünle karışık romantizmi, umut vadeden draması -daha çok da- ikilinin bu sürpriz arkadaşlıklarının neye dönüşeceğine dair yarattığı merak duygusuyla, zevkle izlendiğini söyleyebilirim..    



Before We Go / Gece Bitmeden

Yönetmen: Chris Evans
Senaryo: Ronald Bass, Jen Smolka
Oyuncular: Chris Evans, Alice Eve, Emma Fitzpatrick
Yapım: 2014, ABD, 89'

  3 / 5