29.9.15

Filmekimi Bu Hafta Sonu Başlıyor!.



Sinemaseverlerin heyecanla beklediği Filmekimi, yoğun istek üzerine eklenen seanslarla 2 Ekim Cuma sabahı başlıyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 14. Filmekimi’nin İstanbul’daki gösterimleri 11 Ekim’e kadar devam edecek.

Sinemaseverlerin her yıl iple çektiği Filmekimi bu yıl da usta yönetmenlerin son yapıtlarının da aralarında bulunduğu 46 filmden oluşan zengin programıyla yeni sinema sezonunun habercisi olmaya devam edecek.

14. Filmekimi, 10 gün boyunca Beyoğlu’nda Beyoğlu, Atlas, Kadıköy Rexx Sineması ve Ortaköy’de Feriye Sineması’nda sinefillerle buluşacak.

Filmekimi’nde Ek Seans ve Sürpriz Filmlere Dikkat

14. Filmekimi’nde daha önce duyurulmayan iki film programa eklendi:
Deniz Gamze Ergüven’in Fransa’nın Oscar adayı olarak seçilen Cannes ödüllü filmi Mustang; Venezüelalı yönetmen Lorenzo Vigas’ın 72. Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan’a layık görülen filmi Uzaktan.



Filmekimi’nde sinemaseverlerin yoğun ilgi gösterdiği bazı filmlere de ek seans konuldu:

Bağımsız yönetmen Noah Baumbach’ın, Frances Ha’nın hem başrol oyuncusu hem de ortak senaristi Greta Gerwig ile birlikte yarattığı son filmi Bayan Amerika; Paolo Sorrentino’nun, Oscar ödüllü Muhteşem Güzellik filminden sonra çektiği Gençlik; Macar yönetmen Laszlo Nemes’in Cannes’dan Büyük Ödül ve FIPRESCI dahil dört ödülle ayrılan Saul'un Oğlu; Yorgos Lanthimos’un dünya prömiyerini yaptığı Cannes Festivali’nden Jüri Ödülü ve Kuir Palmiye Özel Mansiyonu ile döndüğü filmi The Lobster.



Ek seans ve sürpriz filmlerin çizelgesini aşağıda bulabilirsiniz. 

2 Ekim Cuma

Atlas Sineması
16.00 Bayan Amerika
19.00 Youth
21.30 Mustang

Rexx Sineması
16.00 Saul'un Oğlu
19.00 Lobster
21.30 Uzaktan


3 Ekim Cumartesi

Atlas Sineması
13.30 Uzaktan


9 Ekim Cuma

Feriye  Sineması
21.30 Uzaktan


10 Ekim Cumartesi

Rexx Sineması
11.00 Mustang




Yönetmen Sunumlarını Kaçırmayın

Filmekimi kapsamında Türkiye prömiyerlerini yapacak olan Hasret ve Baskın filmlerinin gösterimleri yönetmenlerinin sunumuyla gerçekleştirilecek.

Hasret filminin yönetmeni Ben Hopkins, 3 Ekim Cumartesi Beyoğlu Sineması 16.00 seansındaki gösterime katılarak izleyenlerle buluşacak. Dünya prömiyerini Toronto’da yapan Baskın filmi 9 Ekim Cuma Atlas Sineması 21.30 gösterimi yönetmen Can Evrenol ve film ekibinin katılımıyla gerçekleştirilecek.



Filmekimi, Türkiye’nin Farklı Şehirlerine Uğramaya Devam Ediyor

İstanbul dışında gösterimlere 2011’de başlayan Filmekimi, bu yıl da Türkiye’nin farklı kentlerindeki sinemaseverlere yılın en iyi ve en güncel filmlerini sunmaya devam edecek.
Filmekimi, Vodafone FreeZone sponsorluğunda, bu yıl Ankara, İzmir, Bursa ve Trabzon’daki gösterimlerin yanı sıra ilk kez Edirne’ye de uğrayacak.

Filmekimi tarihleri şöyle:

2-4 Ekim Ankara – Büyülü Fener Kızılay Sineması
9 -12 Ekim İzmir – Karaca Sineması
16-18 Ekim Trabzon – Atapark Avşar Sinemaları
23-25 Ekim Bursa – Cinetech Korupark Sinemaları
23-25 Ekim Edirne – Cinemarine Sinemaları Margi Outlet




Filmekimi Biletleri Nerede? 

Filmekimi biletleri Biletix satış noktaları, Biletix çağrı merkezi, Biletix web sitesi (biletix.com) ile Atlas ve Rexx sinemalarının gişelerinden temin edilebilir.

Filmekimi’nin İstanbul ayağının biletleri hafta içi gündüz seanslarında (11.00, 13.30, 16.00) sadece 7 TL, hafta sonu gündüz seansları ve tüm 19.00 seansları tam 17, indirimli 12 TL. Tüm 21.30 seansları 17 TL.

Lale üyeleri bu yıl da biletlerini %25'e varan indirimlerle alabiliyor.

Vodafone FreeZone’lular bu yıl da Filmekimi’ne 1 bilet aldıklarında 2. biletleri hediye olacak.
Vodafone FreeZone kampanyasının ayrıntıları vodafonefreezone.com’da.

Filmekimi gösterim saatleri, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 11.00, 13.30, 16.00, 19.00 ve 21.30.

Ayrıntılı bilgi için:filmekimi.iksv.org