24.10.15

İstanbul Film Festivali ve MUBI'den özel gösterim: JUNUN



Galasını New York Film Festivali’nde, dünya prömiyerini ise hemen ardından MUBI’de yapan Paul Thomas Anderson imzalı JUNUN, İstanbul Film Festivali ve MUBI işbirliğiyle 28 Ekim Çarşamba günü 21.30’da tek gösterimle Rexx Sineması’nda olacak.

JUNUN, Paul Thomas Anderson’ın Radiohead gitaristi Jonny Greenwood ve İsrailli müzisyen Shye Ben Tzur eşliğinde Hindistan’ın kuzeyindeki Racastan’a yaptığı yolculuğa ve albüm kaydına tanıklık ediyor.

2015 baharında, Shye Ben Tzur, Paul Thomas Anderson ve Jonny Greenwood, “Rajasthan Express” müzisyenleri tarafından Hindistan’ın kuzeyindeki Mehrangarh Kalesi’nde ağırlandı.
Amaçları, 15. yüzyıldan kalma bu kalede, Radiohead’ın yapımcısı Nigel Godrich’ın yardımlarıyla, Hindistan’ın dört bir yanından değerli müzisyenlerin katılımıyla, müzisyen, besteci ve şair Ben Tzur’un albümü üzerinde çalışmaktı.

Grubun kalenin içinde kurulan stüdyoda geçirdikleri üç haftalık bu eşsiz ve coşkun buluşma aynı adlı bir albüm ve bir filmle, yani “aşkın deliliği” JUNUN’la sonuçlandı.

Samimi, kültürlerarası ve ruhsal bir müzik yolculuğu olan bu sanat yoldaşlığı, Doğu ile Batı’nın kavuşması gibi hayal gücünüzü harekete geçirecek, göze, kulağa ve duygulara hitap eden eşsiz bir deneyim sunuyor.

Gönlünüzü kaptıracağınız bu benzersiz filmin İstanbul Film Festivali ve MUBI işbirliği ile sinemada yapılacak olan tek gösterimi, 28 Ekim Çarşamba günü 21.30 seansında Rexx Sineması’nda gerçekleştirilecek.


Jonny Greenwood, daha önce yönetmen Paul Thomas Anderson’un Gizli Kusur, Kan Dökülecek, The Master ve Manolya filmlerinin de müziklerine imza atmıştı.

JUNUN, yönetmen Paul Thomas Anderson’un çektiği kurmaca olmayan ilk film.

Bu özel gösterimin biletleri, 23 Ekim saat 10.30 itibariyle Biletix, ana gişe İKSV ve gösterim günü 10.30-21.30 arasında Rexx Sineması’nda satışa sunuluyor.