22.10.15

Yaktın Beni :: Felaket Dayı



Ailesini kaybettikten sonra tek başına yaşadığı evinde bir düzen kurup, yıllardır birlikte olduğu İpek (Sinem Kobal) ile evlenmek isteyen itfaiye eri Selam´ın (Sarp Apak), yıllar sonra ve hiç beklenmeyecek bir şekilde,  dayısı Macit´le (Uğur Yücel) yeniden karşılaşması, tüm dengeleri değiştirir. 

Macit´in Leyla´ya (Meltem Cumbul) aşık olması ve Selam´la yaşamaya karar vermesiyle başlayan hikayede seyirci, bir şeyleri düzeltmeye çalışırken hayatları sarpa saran karakterlerin eğlenceli serüvenlerini seyredecektir.

Zayıf senaryo açığını, renkli ve abartılı tiplemelerle kapatmaya çalışan, içinde romantizmin de yer aldığı bir komedi filmi denemesi..

Bu tiplemelerden, Uğur Yücel'in canlandırdığı Macit Dayı ile Hasibe Eren'in Mafya Teyze'si, filme can verirken; Bülent Şakrak'ın 'üşütük' itfaiye amiri tiplemesi, seyirciyi intihara sürükleyecek kadar dehşet verici..

Bu türden 'yerli' denemelerin her hafta birer ikişer salonlara teşrif ettiği malumunuz..


Buna karşın, bu filmlerin -kalite kriteri açısından- başarı oranları yerlerde sürünürken, Yaktın Beni misali, vasata yakın işleri öpüp de başımıza koyduğumuz günlerden geçiyoruz, sayın seyirciler..


Fazla süre alamasa da, Meltem Cumbul'un her zamanki iyi oyunculuğunu konuşturduğunu, Sarp Apak'ın canını dişine taktığını, Uğur Yücel'in bir nevi Özkan Uğur'a dönüştüğünü, Sinem Kobal'ın hiç de fena oynamadığını söyleyebilirim..


Yaktın Beni, bu kadar güçlü kadroya rağmen, fazla zorlama esprilerle doğru dürüst güldüremiyor belki ama, Amerika'da neredeyse süper kahraman muamelesi gören itfaiyecilerin bizdeki zavallı hallerini gösterip, aşırı derecede yangın fobisi olan birinin bile kolayca itfaiyeci ünvanı alabileceğini hatırlatmasıyla -istemeden de olsa- bir şeyler düşündürüyor..



Yaktın Beni

Yönetmen: Can Yücel
Senaryo: Uğraş Güneş
Oyuncular: Sarp Apak, Uğur Yücel, Sinem Kobal, Hasibe Eren, Meltem Cumbul, Bülent Şakrak, Sezai Aydın
Yapım: 2015, Türkiye, 100'

2 / 5