11.11.15

'Pi Artworks' Contemporary Istanbul'da!.



Pi Artworks bu yılki Contemporary Istanbul fuarında yer alacak standı için, galerinin temsil ettiği on üç sanatçının çoğu daha önce hiçbir yerde görülmemiş yapıtlarından oluşan bir seçki hazırladı.

Fuar ziyaretçileri bu sergide, uzun süredir takip ettikleri sanatçıların son dönem çalışmalarını görecek, galeri kadrosuna yeni katılan sanatçıların pratiğiyle tanışacaklar.

Bu yıl ilk kez Pi Artworks tarafından yapıtları sergilenecek iki genç sanatçı var: Yuşa Yalçıntaş ve Maude Maris.

Yalçıntaş'ın evren, insan, aydınlık ve karanlık üzerine bir hikaye olarak kurguladığı Genesis isimli resmiyle; yaşamını ve çalışmalarını Paris'te sürdüren Maude Maris'in kendi ürettiği üç boyutlu objeleri ve yerleştirmeleri manipüle ederek resmettiği işleri Contemporary Istanbul'da.

Fuarın bu yılki edisyonunda, Türkiye güncel sanat ortamının önde gelen isimlerinden Horasan'ın takipçilerini çarpıcı bir portre çalışması bekliyor.

Eskiz defterlerinden çıkan bir kadın figürü sanatçının kendine özgü yaklaşımıyla tuvale taşınıyor. Volkan Aslan 1 Kasım'da sona eren 14. İstanbul Bienali'ne paralel sergisi Mükemmel Bir Gün'de, farklı dönemlerden serilerinde kullandığı malzemeleri yalın halleriyle ele almıştı.
Fuarda sergilenecek çalışmasında ise Aslan, neonu çizgi gibi görerek, bu malzemeden adeta üç boyutlu bir desen yaratıyor.

Yeşim Akdeniz, Çay İçenler, Liberaller ve Form Sevenler Derneği, 2015, tuval üzerine yağlı boya


Yeşim Akdeniz'in iktidara ve güç odaklarına göndermeler içeren, eleştirilerini şık giyimli, nostaljik mendilli erkek figürlerinin detaylarına işlediği Çay İçenler, Liberaller ve Form Sevenler Derneği başlıklı resim serisi, fuarın en dikkat çekici işlerinden olmaya aday.

Tayeba Begum Lipi artık imzası haline gelmiş şaşırtıcı estetiğiyle, gündelik eşyaları dönüştürüyor. Keskin jiletler ve paslanmaz çelikle yeniden ürettiği heykelleri, hem sanatçının kendi geçmişiyle hem de bireye ve özellikle de kadına dair evrensel anlatılarla bütünleşiyor.

Nezaket Ekici'nin semavi dinlerin buyrukları üzerine kurulu 99 Commandments (99 Emir) başlıklı performans videosu; Nancy Atakan'ın fotoğrafik görüntüleri bir tür dokuma tekniğiyle yeniden ürettiği çalışması; Nejat Satı'nın tuval üzerine kalın katmanlar halinde uyguladığı boyayla yarattığı renk geçişleri ve formlar arasına halet-i ruhiyesini gizlediği soyut kompozisyonları; Mehmet Ali Uysal'ın malzemenin yapısı ve formuna dair algıyı zorlayan heykelleri; Susan Hefuna'nın Mısır'da üretilen geleneksel bir kumaşı üzerinde yarattığı desenleri; Gülay Semercioğlu'nun Pi Artworks Londra'da açtığı The Woman On The Wire sergisindeki işleriyle paralellikler taşıyan, kadına dair bir temayı yine kadın eliyle işlediği bir yapıtı da Pi Artworks standında.

Fuarda, yaşamını İngiltere'de sürdüren İranlı sanatçı Farniyaz Zaker'in çalışmaları, üç yıllık aradan sonra tekrar İstanbullu sanat izleyicisiyle buluşuyor.


Pi Artworks İstanbul/ Londra @ Contemporary Istanbul

12-15 Kasım 2015
11:00 - 20:00

Stand: A2-102