9.11.15

Rampa Istanbul'da Kasım



CANAN - RÜYA RÜYA RÜYA, 2014
Contemporary İstanbul

12-15 Kasım 2015 - Rampa Stand no 422

12-15 Kasım tarihlerinde 10. kez gerçekleşecek olan Contemporary Istanbul’da Rampa, CANAN, Vahap Avşar, Selma Gürbüz, Nilbar Güreş, Çağdaş Kahriman, Gülsün Karamustafa, Ahmet Oran, Güçlü Öztekin ve Erinç Seymen’in çalışmalarından oluşan bir seçkiyle yer alacak.

Contemporary Istanbul, Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek.


Hüseyin Bahri Alptekin – Rampa Istanbul & M HKA Belçika

Demokratik Lüks: Rampa 2 Eylül – 14 Kasım 2015
M HKA 16 Ekim 2015 – 31 Ocak 2016

Rampa ve M HKA (Güncel Sanat Müzesi, Antwerp) işbirliğiyle düzenlenen ve her iki mekânda da sergilenecek olan Hüseyin Bahri Alptekin retrospektif sergisi "Demokratik Lüks", 14 Kasım tarihine kadar Rampa'da; 31 Ocak 2016 tarihine kadar M HKA’ da görülebilir.

HÜSEYİN BAHRİ ALPTEKİN - DURRES DES MELANCHOLIE, 2002




Çağdaş Kahriman - LaM

Where the Day Begins: 2 Ekim 2015 - 10 Ocak 2016

"Lille3000-Renaissance" kapsamında, LaM'de (Lille Métropole muse d’art modern d’art contemporain et d’art brut) sergilenecek olan Where the Day Begins grup sergisine Çağdaş Kahriman, Odnyam (2001) isimli video çalışmasıyla katılıyor.
'Etrafımızdaki dünyayı tekrar keşfederek kişisel özgürleşmeye ulaşabiliriz' teması üzerinden yola çıkan sergi ilhamını Homeros'un Odesa Destanı ve Dante'nin İlahi Komedya'sından alarak, görsel metinleriyle ziyaretçileri, bilgi, semboller, doğa, beden, yaradılış ve zaman konularını işleyen gizemli bir yolculuğa davet ediyor.

ÇAĞDAŞ KAHRİMAN - ODNYAM, 2001

,

Koen Theys & Gülsün Karamustafa - Argos Centre For Arts & Media/ Centrale For Contemporary Art
Mistik Nakliye: 28 Ekim 2015 - 28 Şubat 2016

Konuk ülkenin Türkiye olduğu, Europalia Uluslarası Sanat Festivali 2015 kapsamında, The Argos Centre'da gerçekleşecek sergide, Koen Theys ve Gülsün Karamustafa'nın işleri yer alacak.
İki sanatçının da işleri, temel toplumsal sorunları aydınlatan; din, popüler kültür, feminizm ve demokratik direniş gibi sosyal temaları araştırıyor.

GÜLSÜN KARAMUSTAFA - MİSTİK NAKLİYE, 1992



Hera Büyüktaşçıyan - 56. Venedik Bienali

San Lazzaro Adası, Ermenistan Pavyonu: 9 Mayıs – 22 Kasım 2015

56. Venedik Bienali’nde bu sene en iyi ulusal pavyon ödülünü alan, diasporadaki sanatçıların işlerinin sergilendiği “Ermenilik” başlıklı Ermenistan Pavyonu’nda yer alan sanatçılardan Hera Büyüktaşçıyan’ın “Letters From Lost Paradise” (Kayıp Cennetten Mektuplar) ve “The Keepers” (Muhafızlar) işleri 22 Kasım tarihine kadar St Lazzaro adasındaki manastırda sergilenmeye devam edecek.

HERA BÜYÜKTAŞÇIYAN - KAYIP CENNETTEN MEKTUPLAR, 2015



Sanatçı ve Zamanı - İstanbul Modern

Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası, Antrepo 4, 34433 Karaköy - İstanbul

İstanbul Modern, “Sanatçı ve Zamanı” adlı koleksiyon sergisi ile sanatçıların zaman fikri etrafında birey olarak kendilerini ve çalışmalarını nasıl konumlandırdıklarına odaklanıyor.
Sergi, sanatçının zamanı ile toplumun, kültürün, doğanın ve evrenin zamanı arasında kurulan bağa ve hesaplaşmaya dair bir düşünce alanı öneriyor ve geçmişten geleceğe farklı zamanları, belirli ortak temalar çerçevesinde bir araya getiriyor.
Sergide, Rampa'dan Hüseyin Bahri Alptekin, Vahap Avşar ve Servet Koçyiğit'in işleri yer alıyor.

HÜSEYİN BAHRİ ALPTEKİN - TREMOR RUMOUR HOOVER, 2001


Lokasyon

Şair Nedim Caddesi No: 21a
Akaretler 34357 Beşiktaş
İstanbul / Turkey

Açılış Saatleri
Salı – Cumartesi arası 11 a.m. – 7 p.m.
Pazartesi günleri kapalıdır.