5.12.15

'Assassin / Suikastçı' Türkiye’de ilk kez !f İstanbul’da!.



18 Şubat - 6 Mart 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek 15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nden tüyolar gelmeye başladı.

Yine iddialı bir programla sinemaseverlerin karşısına çıkacak olan !f İstanbul’un ilk sürprizi, Sight&Sound dergisinin “2015’in en iyi filmi” seçtiği The Assassin / Suikastçı!

Cannes’da gösterildiğinde festivalin en iyilerinden biri sayılan ve tartışmasız bir şekilde En İyi Yönetmen Ödülü’ne uzanan, en son geçtiğimiz hafta Sight & Sound dergisi tarafından “2015’in en iyi filmi” seçilen “The Assassin/Suikastçı”, Türkiye’de ilk kez 15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nde gösterilecek.

Tayland Yeni Dalga sinemasının en önemli yönetmenlerinden Hsiao-Hsien Hou’nun “Le Voyage du Balon Rouge / Kırmızı Balonun Yolculuğu”ndan beri çektiği ilk film olan “Suikastçı”, 9. yüzyılda Çin’de geçiyor ve sevdiği adamı öldürmesi için görevlendirilen bir kadın suikastçının duygusal ikilemini konu alıyor.



Hou’nun “Three Times”, “Millenium Mambo” gibi klasiklerinde de rol almış fetiş oyuncusu Qi Shu’yun başrolde olduğu film, şiirsel dili, incelikli görüntüleri ve yönetmenlik dehası anlatımıyla yılın en büyüleyici filmlerinden birine dönüşüyor.


Mars Cinema Group ortaklığında yapılacak 15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 18-28 Şubat 2016 tarihlerinde İstanbul’da, 3-6 Mart 2016 tarihlerinde ise Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilecek.