19.12.15

'Köprüde Buluşmalar' başvuruları devam ediyor!.



İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen, bu yıl 35’incisi gerçekleşecek İstanbul Film Festivali kapsamındaki Köprüde Buluşmalar sinema dersleri ve atölyeleri bu sene 8-14 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılacak.

Uzun metraj kurmaca veya belgesel projeleriyle yapımı devam eden filmlerin ilk uluslararası sunumlarının yapılacağı Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme ve Yapım Aşaması Atölyeleri’nin başvuru süreci devam ederken, Köprüde Buluşan Filmler Dokuz Eylül Üniversitesi’nde izleyicilere sunulacak.

Film Geliştirme Atölyesi için Son Bir Ay

Tür sineması örneklerinden çocuk filmlerine, belgeselden komediye kadar farklı konu ve türlerde projelere açık olan ve bu sene ilk defa disiplinlerarası ile hibrid projelere de çağrıda bulunan Film Geliştirme Atölyesi’ne başvuru için 4 Ocak 2016 son gün.

Film Geliştirme Atölyesi’ne seçilen projeler için her yıl verilen ön hazırlık ve sunum teknikleri eğitimine ek olarak geçtiğimiz yıl ilki yapılan senaryo, yapım, dağıtım ve pazarlama üzerine uluslararası eğitmenlerle birlikte 5 günlük yoğun bir çalışma gerçekleştirilecek.

Ön çalışmanın ardından yönetmen, yapımcı ve varsa senaristler 12-13 Nisan 2016 tarihlerinde uluslararası sinema profesyonellerine birebir toplantılarda projelerini sunacaklar.

Atölye sonunda Köprüde Buluşmalar 10.000 Dolarlık destek ödülü, Melodika Ses Post Prodüksiyon Ödülü ve Akdeniz Film Enstitüsü (MFI) Senaryo Atölyesi Ödülü, uluslararası jürinin değerlendirmesinin ardından sahiplerini bulacak.

Yapım Aşaması Atöyesi için Başvurular Devam Ediyor

Post-prodüksiyon aşamasındaki uzun metraj kurmaca filmlerin ve belgesellerin uluslararası sunumlarının yapılacağı Yapım Aşaması Atölyesi 12-13 Nisan 2016 tarihleri arasında Anadolu Efes sponsorluğunda gerçekleştirilecek.
Yapım Aşaması Atölyesi başvuruları 3 Mart Perşembe gününe kadar devam ediyor.

Atölyeye seçilen filmlerin yönetmen ve yapımcıları yalnızca profesyonellere (dağıtımcılar, festival veya fon yöneticileri, TV kanal temsilcileri) açık sunum yapacaklar.

Atölye sonunda uluslararası jürinin belirleyeceği filmlere, bu yıl üçüncü kez verilecek 30.000 TL değerinde Anadolu Efes Ödülü, renk düzenleme ve online kurgu işlemlerini kapsayan ve bu yıl ilk defa verilecek olan Color-ist Ödülü ve filmlerin Başka Sinema salonlarında sanal baskı bedelinden (VPF) muaf olarak gösterilmesini sağlayan Başka Sinema Ödülü takdim edilecek.

Köprüde Buluşmalar Atölyeleri’nin kazananları 13 Nisan 2016 tarihinde düzenlenecek Köprüde Buluşmalar Ödül Resepsiyonu’nda açıklanacak. Atölye başvuruları ile ilgili yönetmelik ve başvuru adımları http://film.iksv.org/tr/koprudebulusmalar adresinden temin edilebilir.

Köprüde Buluşan Filmler Dokuz Eylül Üniversitesi’nde 

Köprüde Buluşmalar, atölye filmlerini yeniden izleyiciyle buluşturmak amacıyla 10. yılında üniversitelerin sinema departmanları ve kulüpleriyle işbirliği yaparak, Köprüde Buluşmalar atölyelerine katılmış ve ardından ulusal ile uluslararası festivallerde ödül almış ve vizyona girmiş filmleri öğrencilerle buluşturdu.

“Köprüde Buluşan Filmler” gösterimleri bu yıl Türkiye’nin farklı şehirlerinde de yapılacak.
Önümüzdeki ilk üç durağı İzmir Dokuz Eylül, Afyon Kocatepe ve Eskişehir Üniversitesi olacak.
Dokuz Eylül Üniversitesi Film Tasarım Bölümü ve DESEM işbirliğiyle Aralık ayında, Erol Mintaş’ın Annemin Şarkısı, Zeynep Dadak ve Merve Kayan’ın Mavi Dalga, Nesimi Yetik’in Toz Ruhu ve Kaan Müjdeci’nin Sivas filmlerinin gösterimleri yapılacak.
Ayrıca Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Köprüde Buluşmalar Yöneticisi Gülin Üstün ve Koordinatörü Beste Yamalıoğlu’nun da katılımıyla “Senaryodan Postere Film Yapımı” isimli bir panele de ev sahipliği yapacak.

Köprüde Buluşmalar ile ilgili ayrıntılı bilgi için:
http://film.iksv.org/tr/koprudebulusmalar

İstanbul Film Festivali’ni takip etmek için:
http://film.iksv.org