23.12.15

'Saklı 25 Aralık’ta vizyonda!.



Selim Evci’nin yazıp yönettiği üçüncü uzun metrajlı filmi Saklı 25 Aralık’ta vizyona giriyor.

Baş rollerinde İlhan Şeşen, Türkü Turan, Settar Tanrıöğen ve Pelin Akil’in rol aldığı film iki ailenin birbirleriyle kesişen saklı hayatlarını konu alırken, aynı zamanda insanın kendi içindeki ‘saklı’ duygularına da işaret ediyor.

Dünya prömiyerini 39. Montreal Film Festivali’nin ana yarışma bölümünde yapan Saklı, festival yolculuğuna devam ediyor.

52. Antalya Film Festivali’nde Altın Portakal için yarışacak olan film, Ceneviz’de gerçekleşecek olan Annaba Film Festivali’nde resmi yarışma bölümünde yer alırken, Kerala Uluslar arası Film Festivali’nde de dünya seçkisinde gösterilecek.

Bir nevi yasak aşk üzerinden şekillenen Saklı’nın konusu ise şöyle; Vakur kişiliğiyle tanınan bir müzisyen Mahir Bey (İlhan Şeşen), kızının arkadaşı Duru (Türkü Turan) ile saklı bir ilişki yaşamaktadır.

Duru’nun babası Ali Bey (Settar Tanrıöğen) geleneklerine bağlı, ailesine düşkün iki kız babasıdır. Mahir Bey ve Duru korkuları yüzünden birbirlerinden uzaklaşmak üzereyken, Ali Bey’in bu saklı ilişkiyi fark etmesi an meselesidir.












Filmle ilgili yönetmen yorumu; “İnsanın hayatta oluşturduğu saklı alanlarda doğasını arayışı, ruhunun derinliklerine yaptığı yolculuklar, utançları, gizlenme arzusu…
Saklı, bu arayış ve davranış biçimleriyle birlikte ailede başlayan, toplum içerisinde deneyimlenerek öğrenilen ahlak kavramını algılamaya, bu bağlamda toplumun reflekslerine ayna tutmaya çalışıyor.” – Selim Evci