15.1.16

!f İstanbul ve YAPIMLAB’den 'Çocuk Hakları' yapım atölyesi!



Bu yıl !f İstanbul ve YAPIMLAB ortaklığında ikincisi gerçekleşecek Bir Yaratıcı Yapım Atölyesi ve Pitching Platformu, Türkiyeli kısa filmcilere projelerini geliştirmede danışmanlık fırsatı sağlayacak.
“Çocuk Hakları” konulu atölyeye başvurular ise bugün başladı!

!f istanbul ve başarılı yapımcı Zeynep Atakan tarafından kurulan YAPIMLAB ortaklığında ikincisi gerçekleşecek Bir Yaratıcı Yapım Atölyesi & Pitching Platformu, Türkiyeli kısacıların ve kısa film tutkunlarının projelerini bekliyor.

Dünyada hızlı bir biçimde değişen film üretim stratejilerini genç sinemacılarla paylaşmayı hedefleyen atölyenin 2016 odak konusu ise, çocuk hakları olacak ve konusu itibariyle merkezine çocukları, çocukların yaşam alanlarını ve haklarını ele alan tüm kısa film projelerine açık olacak.

Başvurular 29 Ocak’ta sona eriyor!

Başvuruları bugün başlayan ve 29 Ocak’ta sona erecek olan Bir Yaratıcı Yapım Atölyesi & Pitching Platformu’na 8 proje seçilecek ve proje sahipleri !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali kapsamında gerçekleşecek atölyeye katılma hakkı kazanacak.

Zeynep Atakan’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek ve konuya ilgi duyan izleyicilere de açık olacak atölyenin sonunda jürinin seçeceği bir projeye 5 bin TL değerindeki YAPIMLAB Ödülü verilirken, geri kalan yedi proje prodüksiyon aşamalarında YAPIMLAB Proje Geliştirme tarafından takibe alınacak.


Detaylarına www.ifistanbul.com sitesinden ulaşabileceğiniz ve 29 Ocak’a dek sürecek başvurular sadece Türkiyeli yapımcı ve yönetmenlerin katılımına açık olacak.

Yapım sürecinin her adımında alternatif yolları keşfetmeye, farklı mecraları kullanmaya ve yapımcıların içinde yaşadıkları coğrafyanın sosyal, kültürel ve üretim odaklı açmazlarına yeni çözümler üretebilmelerine aracı olmayı amaçlayan Bir Yaratıcı Yapım Atölyesi & Pitching Platformu Atölyesi, !f istanbul ve YAPIMLAB ortaklığında 25 Şubat’ta gerçekleşecek.

!f günleri 18 Şubat’ta başlıyor

İş Bankası Maximum Kart partnerliğinde ve Mars Cinema Group ortaklığında düzenlenecek 15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 18-28 Şubat 2015 tarihlerinde İstanbul’da, 3-6 Mart 2015 tarihlerinde ise Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilecek.

!f İstanbul’un biletleri 5-7 Şubat tarihlerinde İstanbul için, 19 - 21 Şubat tarihlerinde de Ankara ve İzmir için biletix’te % 10 indirimle ön satışa çıkacak.
Bu yıl festival biletleri biletix’ten ve sinema gişelerinden satın alınabilecek.