1.2.16

Dirty Grandpa / Çılgın İhtiyar



Usta oyuncu Robert De Niro’yu çapkın ve sıradışı bir dede rolünde, yakışıklı oyuncu Zac Efron’u ise evlenmek üzere olan ahlaklı torun rolünde izleyeceğimiz Dirty Grandpa / Çılgın İhtiyar, bu ikilinin düğün öncesi çıktıkları yolculukta yaşadıkları komik maceraları konu alıyor.

Filmde, Jason Kelly'nin (Zac Efron) patronunun aşırı kontrolcü kızıyla evlenmesine bir hafta vardır.
Böylece hukuk bürosunda ortak olması çok uzun sürmeyecektir.
Ama ahlaklı Jason, oyuna getirilip küfürbaz dedesi Dick'i (Robert De Niro) bahar tatili için arabayla Daytona'ya götürmek zorunda kalınca, evlilik yemini bir anda tehlikeye girer.

Çılgın üniversite partileri, bar kavgaları ve destansı bir karaoke gecesinin ardından, Dick hayatını dolu dolu yaşamaya ve Jason'ı da yanında sürüklemeye kararlıdır.

Nihayetinde, hayatlarının en çılgın yolculuğunda "çılgın" dede ve tutucu torunu, birbirlerinden bir şeyler öğrenebileceklerini ve hiç sahip olmadıkları o bağı kurabileceklerini anlarlar.

Bu alışılmadık komedide Aubrey Plaza, Zoey Deutch, Julianne Hough, Adam Pally, ve Dermot Mulroney de rol alıyor.

Filmin mmknmrtb notu ::

Adı üstünde terbiyesizin, küfürbazın önde gideni, iğrenç şakalar yapan pis bi herif görünümündeki bir dedenin, ailesi tarafından, hayatı kurallara bağlı, terbiyeli bir biçimde yaşamaya programlanmış torununu yoldan çıkarma çabalarını daha çok şaşırarak, biraz da gülerek izlemeye hoş geldiniz..


Komedi olduğu için gülmeniz gayet normal de, şaşırmanız -peşpeşe filmlerde oynamazsa eğer öleceğini düşünen- Robert De Niro'nun bu filmde gerçekten de uçkuru düşük bir pisliği canlandırmasına oluyor..

Hem, Dick denen moruğun -sansürsüz bir biçimde- yaptıkları (adamın adı bile manalı), hem de Bob emmiyi bu role pek yakıştıramamak bizi şaşırtıyor..
Şu da çok tuhaf tabii, bize de ne oluyorsa Robert De Niro'nun umurunda bile olmayan 'karizma'sını da biz düşünüyoruz..
Kaldı ki adam, şimdiye kadar ne acayip rollere büründü..

Gerçi, Dick'in oldukça abartılı bu azgınlığına bir neden gösterilmeye, bir 'misyon' uydurulmaya çalışılıyor; ama, her haliyle 'yetersiz' filmin bu 'yumuşama' numarası, 'legalize' olma çabaları, Dick'e geçirilen bir kılıf görünümünden öteye geçemiyor..

Tam da düğünü öncesinde, müstakbel geline uzak düşen müstakbel damadın, hesapta olmayan maceralı bir yolculukla düğününün tehlikeye girmesi ve bu sırada alkol ve de uyuşturucularla rezil durumlara düşmesiyle falan, akla hemen Hangover'ı getiren film, sonradan değişik yollara girerek, bu benzerliği unutturuyor..

2.5 / 5


HİKÂYE

Genç, tutucu, muhafazakâr avukat Jason Kelly (Zac Efron), sevgili babaannesi öldüğünde, ilk bakışta ideal görünen nişanlısı Meredith Goldstein'le (Julianne Hough) kusursuz bir düğün hazırlığının son safhalarındadır.
Büyük güne bir hafta kalsa da, herkes 40 yıllık evliliğinin ardından ilk kez yalnız kalan dedesi Dick (Robert De Niro) için endişelenmektedir.

Cenazeden sonra Dick, Jason'dan ertesi gün kendisini, kaybettiği eşinin yasını tutmak için kaçamak yaptıkları Florida'daki eve götürmesini ister.
Dick'in ehliyetini kaptırdığını bildiği ve ertesi gün döneceğine dair söz aldığı için Jason istemeden bunu kabul eder.

Yolculuk başladığı an, dedesinin gerçek amacı ortaya çıkar ve bu, kesinlikle arabada sessiz sakin oturmak değildir.
Golf maçları, puro ve içki içmeler ve tamamen rayından çıkan Daytona Sahili gezisinden sonra, Jason çok geçmeden tanıdığı ve sevdiği dedesinin zannettiği kişi olmadığını anlar.

İkilinin çılgın, aydınlatıcı yolcuğu, aynı zamanda Jason'ın da özünü kabul etmesine yardımcı olacaktır, ki bu çok daha büyük bir sürprizdir.
Bu birbirinden çok farklı iki akraba da hayatın nasıl yaşanması gerektiğine dair bir şeyler öğrenir.



YAPIM HAKKINDA

Dick ve Jason görünürde masum olan Florida yolculuğuna çıktığında, Jason dedesinin pek kendinde olmadığını fark eder.
Kısa sürecek bir yolculukta iki erkeğin eskiyi konuşup bağ kuracağını ve yaslı bir dula eşlik edeceğini düşünen Jason, karşısında küfürbaz, edepsiz biriyle karşılaşır.

Dick, 40 yıl boyunca sadık, sevgi dolu ve karısına düşkün biri olmuş ama onu kaybettikten sonra hayatta sadece önüne bakıyor.
 Artık hayatını yaşama sırası ondadır ama bir yardımcıya ihtiyacı vardır.
Yazım süreci sırasında senarist Phillips'in aklında Dick Kelly rolü için tek bir isim varmış: Hiç kimseyle kıyaslanamayacak, Phillips'in 40 yıl düşünse bu kışkırtıcı rolü kabul edeceğini sanmadığı Robert De Niro.

Phillips şöyle anlatıyor: "Bu çok acayip çünkü senaryoyu yazdığımda New York'ta yaşıyordum ve aklımda sadece Robert De Niro vardı. Onda, karakterin ihtiyacı olan komedi zamanlama ve patronsu tavırlarının kusursuz bir harmanı var. Aynı zamanda hafif korkutucu, gerçekten zeki olması gerekiyordu ve De Niro'da tüm bu özellikler var."


Kâğıt üzerinde Jason Kelley, Amerikan rüyasını yaşıyor.
Genç yaşından itibaren sevecen ama kontrolcü babası tarafından eğitilmiş olan Jason, her şeye sahip olmak üzere: Kurumsal bir avukat olarak başarılı bir kariyer ve kusursuz Meredith'le yakında yapacağı evlilik.
Bunların hepsi ideal hayat planına uyuyor.
Hukuk bürosu ortaklarından birinin kızı olan Meredith, güzel olduğu kadar başarılı bir kadın ve Jason'ın, istediği tüm hayat arkadaşı özelliklerini karşılayan biri olarak görünüyor.
Ama görünürde her şey çok güzelken, Jason her şeyin her zaman göründüğü gibi olmadığının kanıtı.
Babasının müdahaleleri ve Meredith'in yorucu kontrol ihtiyacı arasında, Jason en son ne zaman kendi adına bir karar verdiğini hatırlamaz.

Dick'in, gençliğini yakalamak için giriştiği son çabasında, kandırılarak kendisine yardımcı olmak zorunda kalan, muhafazakâr ve tutucu torunu Jason rolü için senaryo, Neighbors filmiyle komedi dünyasında başarı kazanan Zac Efron'a gönderilmiş.
Efron senaryoyu şok edici, zeki ve komik bulmuş ve işi kabul etmiş, bilhassa da eşi benzeri olmayan Robert De Niro'yla çalışma fırsatı kendisine sunulunca.


Efron şöyle anlatıyor: "Beraber nasıl çalışacağımızı çok merak ediyorum. O bu işi uzun süredir yapıyor, o bir ikon, ama yine de onun böyle bir rol canlandırdığını gördüğümü sanmıyorum. Bunun olabileceğini duyduğum gün, bütün antenlerim açıldı. 'Bu adamla çalışabilir miyim?' dedim. Geçmişlerimiz çok farklı. Karşınızda Taxi Driver'daki Robert De Niro var, bir de High School Musical'daki ben varım. Onun büyük bir hayranı olarak, gelmiş geçmiş en büyük oyunculardan birinden bir şeyler öğrenmem için bir fırsattı bu. Kamera karşısında varlığı çok belli oluyor - Heybetli, dramatik ve gerçekçi - tüm bu yetenek ve becerilerini komediye aktarınca, ekran adeta patlıyor. Anında gülmeye başlıyordum çünkü ağzından çıkanlar çılgıncaydı. Film de süper oldu, yani çifte kazanç gibi oldu."

İki başrol seçildikten sonra, harika bir komedi çekmek için nelerin gerektiğini bilen bir de yönetmen bulmak gerekiyordu.
Senaryo, uzun süre birlikte çalıştığı Sacha Baron Cohen'ın rol aldığı Borat ve Bruno gibi çığır açan komedileri yazan ve yapımcılığını üstelenen Dan Mazer'ın eline geçmiş.
Genelde kendisinin yazmadığı şeylerin yönetmenliğini yapmaya açık olmayan Mazer'ın, senaryo aklını başından almış ve yapımcılarla ve yazar John M. Phillips'le buluşmayı kabul etmiş.

Mazer şöyle anlatıyor: "Sayfalarda hayat bulan harika bir hikâyesi olan, son derece komik bir senaryo nadiren elinize geçer. Filmin vizyonuyla ilgili görüşümüz de ortaktı. Filme dâhil olan kişileri duyunca bunun inanılmaz olduğunu düşündüm ve hemen kabul ettim."


Mazer, serseri mayın olan Dick'in ve muhafazakâr, bir dizi talihsizliğe katlanan Jason'ın hikâyesinde bolca komedi olduğunu görmüş ama aynı zamanda Dick'in torunu Jason'ın aydınlanma hikâyesi de onu çok etkilemiş.
Yönetmen Dan Mazer şöyle diyor: "Kağıt üzerinde Jason, özü kendisi olmayan mükemmel bir varoluşa sahip. Fotoğrafçı olmak istemiş ama bir şekilde avukatlık kariyerine yönelmiş, çok da güzel bir nişanlısı var ve görünürde onun için her şey mükemmel ama aslında durum öyle değil. Bu yolculuk, başka seçenekleri olduğunu öğrenmesi ve kendini yeniden bulmasıyla ilgili."

Tüm yolculuk filmlerinde olduğu gibi, oyuncular arasındaki kimya çok önemli.
Çekimler başladığında De Niro ve Efron'un materyalle eğlenmeye hazır olduğu ve oynamaya hazır geldikleri belli olmuş.

Yapımcı Bill Block şöyle anlatıyor: "Zac ve Bob'ın bazen bir çekimden sonra, bazen de çekim sırasında kahkaha attığını görmek harikaydı. Birlikte oynarlarken bir sıcaklık, dostluk ve karşılıklı saygı vardı."

Gerçi her durumda kahkaha atmaktan çok daha fazlası vardı.
Yapımcı Barry Josephson şöyle ekliyor: "Zac ve Bob, sayfalarda yazan onca komik şeye rağmen, karakterleri duygusal olarak oturtmaları gerektiğini biliyordu. Kimya gerçekti. Ayrı ayrı ve Dan Mazer'la beraber, birbirlerinin karakterleri üzerinde çalıştılar, birbirleriyle dalaşmaktan keyif aldılar. İçinde hayranlık olan, boksörlerin sonunda birbirlerine sarılıp barıştığı harika bir boks maçı gibiydi."


Komedi dünyasına bir nevi yeni olan bir oyuncuya göre, Efron'un bu janrla ilgili kendini rahat hissetmesi ve becerisiyle ilgili sorular kısa sürede ortadan kalkmış.
Mazer şöyle diyor: "Önceden de hayranıydım ama onun oyunculuk, komedyenlik becerileri beni daha da etkiledi. Çeşitliliği, derinliği ve gerçekçiliği inanılmaz. İşi zor çünkü kâğıt üzerinde birçok kahkaha Dick'e ait ama o, bu düzgün adamı büyük bir beceriyle rahatça oynuyor, tazeliğini muhafaza ediyor ve bunu kâğıt üzerinde olduğundan çok daha komik yapıyor."

Boca Raton'a giderken, Jason ve Dick, mezuniyetlerinden önce son bir destansı bahar tatili geçirmek üzere Daytona Sahili’ne giden üç özgür ruhlu üniversite öğrencisi Shadia, Lenore ve Bradley'ye rastlıyor.

Tesadüf eseri, gelecek vadeden fotoğrafçı Shadia, lisede Jason'la aynı fotoğrafçılık dersini almış ve Dick, ikisi arasında bir elektriklenme olduğunu hemen anlıyor.
Hızlı düşünüp hareket eden Dick, üçlüye, başarılı foto muhabiri dostu Jason'la birlikte Time dergisi için bir haber üzerinde çalışan bir üniversite profesörü olduğunu söyler.
Kaderin bir başka ilginç cilvesi de, Shadia'nın arkadaşı Lenore'un, nihai üniversite üçlü bahsini tamamlama peşinde olması: Bir birinci sınıf, bir mezun, bir de bir profesörle birlikte olmak.

Sadece bir profesörle birlikte olmamış Lenore, Dick'e odaklanır ve hisler karşılıklıdır.
Bu tesadüfi karşılaşma, Dick'in iki amacını da gerçekleştirme fırsatı olması açısından çok önemlidir.

Yapımcı Michael Simkin şöyle anlatıyor: "Dick, Jason ve Shadia arasında bir bağlantı görüyor. Dick'e göre Shadia, Jason'ın özünü ortaya çıkarak türde bir kız. Hem bu olay, hem de Dick ve Lenore arasındaki tuhaf ve heyecan verici çekimle birlikte, yolculukları yepyeni bir yere yöneliyor."


Gittikleri bu yönde, grup Daytona'da gezerken çok komik zorlu durumlar yaşasa da, yanında Shadia varken, Jason'ın yaşadığı bu rezilliklerin iyi bir tarafı oluyor.
Jason, yedi gün sonra başka bir kadınla evlenecek olsa da özgür ruhlu Shadia'yla vakit geçirmek, onu evde bekleyen muhafazakâr ve kontrol altındaki hayattan bir nefes almasını sağlıyor.

Shadia'nın tutkusunun peşinden gitme ve bunun tadını çıkarma arzusu, Jason'ın içinde bir şeyleri uyandırıyor.
Michael Simkin şöyle diyor: "Shadia'nın rahatlığı ve umursamazlığının, Jason'ı savunmasız bırakması ve bir hafta içinde evlenecek olmasının korkutucu olması çok mantıklı."

KADIN OYUNCULAR HAKKINDA

Shadia'ya hayat verecek doğru oyuncuyu ararken, Mazer'ın gelecek vadeden oyuncu Zoey Deutch'un rol için gereken tüm özelliklere sahip olduğu dikkatini çekmiş.
Mazer şöyle diyor: "Zoey izlediğimiz ilk kişiydi ve anında doğru kişi olduğunu anladım. Son derece güzel olmakla kalmıyor, aynı zamanda nadir görülen güzellik ve komedi harmanına sahip, bunu bulmak çok zor."

Shadia'yı canlandırmakla ilgili olarak Deutch şöyle diyor: "Shadia, Jason'ı kabuğundan çıkarıyor ve hayatını yeniden değerlendirmesini sağlıyor. Uzun süredir ilk kez Jason kendisi için önemli olan şeylerle, anne babası ve nişanlısının beklentileri arasındaki farkı görüyor."


Shadia'nın neşeli yapısının tam zıddı olan Jason'ın nişanlısı Meredith çok baskın bir karakter ve her hareketinden mükemmellik akıyor. Oyuncu Julianne Hough'ya göre bu rol, onun alışık olduğu alanın dışına çıkıp yaş sınırı olan komediler dünyasını keşfetmek için bir fırsat olmuş.
Kendisi şöyle diyor: "Senaryo çok komik ve eğlenceliydi, bana bambaşka bir rolü keşfetme fırsatı verdi. Meredith'se Bayan Mükemmel: Kontrolcü, baskıcı ve onun için her şey düzenli olmalı. Aklı başında gibi görünse de, işler yolunda gitmemeye başlayınca onun aslında göründüğü gibi olmadığını fark ediyorsunuz."

Mazer'a göre Amerika'nın sevgilisi Julianne Hough'nun tam tersi bir rol canlandırmasını keşfetmek çok eğlenceliymiş.
"Julianne kusursuz kadını oynamak zorunda ki gerçek hayatta da öyle. Ama onun Meredith'i canlandırmasının harika yanı, Julianne'in içindeki cadalozu yansıtma fikri, ki bunun da gerçekteki hâliyle hiç ilgisi yok. Bunu izlemek çok keyifli, o da çok başarılıydı."

Kendisinin ve Dick'in cinsel arzularını tatmin edecek azgın Lenore rolü için oyuncu/komedyen Aubrey Plaza, sınırları zorlayan, kendini adamış bu karakteri canlandırma fırsatına balıklama dalmış.
Plaza şöyle diyor: "Lenore, Dick'le tanışıp profesör olduğunu öğrenince, onu kendine görev ediniyor. Film boyunca, resmen her sahnede onunla birlikte olmaya çalışıyor. Bu filmi kabul etmemin sebeplerinden biri de Lenore'un amacının net olmasıydı. Basit bir motivasyona bayılırım."


Çoğu oyuncu, Robert De Niro gibi bir oyuncuyla rol almaktan korkar ama Plaza hiç düşünmemiş bile.
Dan Mazer şöyle diyor: "Karakterinin kendisinden çok yaşlı bir adamı baştan çıkarması gereken Aubrey gibi genç bir oyuncuya göre rol korkutucu olabilirdi. Hele o adam, bir neslin en büyük oyuncularından biriyken, bundan gözü korkmayacak kimse tanımıyorum. Ama Aubrey'nin gözü korkmadı. Sanırım Bob'ın yanında edepsiz, dobra ve olabildiğince inatçı olmayı kişisel bir zorluk olarak gördü, son derece cesur ve korkusuzdu da. Lenore'u sayfalarda hayal ettiğimden çok daha ileriye taşıdı."

Plaza, sinema efsanesiyle paylaştığı bu sınırları zorlayan komediyle sapkınca bir gurur duyuyor.
Kendisi şöyle diyor: "Robert De Niro'yla aklıma gelmeyecek şeyler yaptım. Harikaydı. Ne yapacağı önceden kestirilemeyen, nazik ve kibar biri o. Bunların olduğuna hâlâ inanamıyorum ama oldu, kanıtı da var, kamerada, gerçek bir filmde."

OYUNCU KADROSU HAKKINDA

ROBERT DE NIRO (Dick Kelly)

Robert De Niro, sinema kariyerine, Brian De Palma'nın 1969 yılındaki “The Wedding Party”siyle başladı.
1974'de “Bang the Drum Slowly” filmindeki beğenilen performansıyla New York Film Eleştirmenleri Derneği En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülünü, Martin Scorsese'nin “Mean Streets”iyle de National Society of Film Critic'ten ödül aldı.
1974 yılında De Niro, “The Godfather Part II”daki genç Vito Corleone performansıyla En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar Ödülü'nü kazandı.
1980 yılında, Scorsese'nin “Raging Bull” filminde Jake LaMotta'yı canlandırdığı müthiş performansıyla da ikinci kez, bu kez En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar kazandı.
De Niro beş filmle daha Oscar'a aday gösterildi: Scorsese'nin beğenilen filmi Taxi Driver'daki Travis Bickle, Michael Cimino'nun The Deer Hunter'ındaki Vietnam gazisi, Penny Marshall'ın Awakenings'inde hayata döndürülen katatonik hasta, Scorsese'nin intikam peşindeki eski hükümlü Max Cady ve David O. Russell'ın Silver Linings Playbook'unda bipolar oğlu olan baba rolleriyle.

2009'da De Niro, seçkin oyunculuğuyla saygın Kennedy Center Ödülünü kazandı.
Aynı zamanda Hollywood Film Festivali'nden Hollywood Actor Ödülünü aldı.
Bir de BAFTA Britannia Ödülleri'nde Stanley Kubrick Ödülünü aldı. Buna ek olarak AARP dergisi De Niro'ya Hayat Boyu Başarı Ödülü verdi.
De Niro, 2011 Altın Küre Ödül Töreni'nde Cecil B. DeMille Ödülü'yle onurlandırıldı.
Aynı zamanda 64. Cannes Film Festivali'nde jüri başkanı olarak görev yaptı.
Kendisini yakında, “Hands of Stone”, “Joy” ve “Heist” filmlerinde izleyeceğiz.
Kendisi şu an Bernie Madoff'u canlandırdığı ve filmin ortak yapımcılığını üstlendiği “Wizard of Lies”ı çekiyor.
De Niro kısa süre önce “The Intern” ve “Grudge Match”, “American Hustle”,”Last Vegas”, “The Family” filmlerinde oynadı.
Diğer filmleri arasında şunlar bulunuyor: “The Killing Season”, “The Big Wedding”, “Being Flynn”,” Freelancers”, “Red Lights”, “New Year's Eve”, “Limitless”,Meet The Parents serisinin üçüncü filmi Little Fockers, “Manuale d'amore 3”, “Stone” ve “Machete”. Seçkin diğer performansları arasında yer alan filmler şöyle “Last Tycoon”, “1900”, “True Confessions”, “Falling in Love”, “ Once Upon a Time in America”, “King of Comedy”, “New York New York”, “Goodfellas ve Casino", “Brazil”, “The Mission”, “The Untouchables”, “Angel Heart”, “ Midnight Run”, “Jacknife”,”Stanley and Iris”, “We're No Angels”, “Awakenings”, “Backdraft”, “This Boy's Life”, “Mad Dog and Glory”, “Mary Shelley's Frankenstein”, “Heat”, “ Sleepers ve Wag the Dog”,
“Marvin's Room”, ”The Fan”,” Copland”,” Great Expectations”, Quentin Tarantino'dan “Jackie Brown”, “Ronin”, “Analyze This ve Analyze That”, “Flawless”, “The Adventures of Rocky and Bullwinkle”, “Men of Honor”, “Fifteen Minutes”, “The Score”, “Showtime”,” City By The Sea”, “Godsend”,”Hide and Seek”, “The Bridge of San Luis Rey”, “Shark Tale”, “Meet The Parents ve Meet the Fockers”, “What Just Happened”, “ Righteous Kill”. “Everybody’s Fine”.



ZAC EFRON (Jason Kelly)

Hem sinema hem de televizyonda etkileyici çalışmaları olan Zac Efron, Hollywood'un en yetenek vadeden isimlerinden biri.
Efron kariyeri boyunca birçok ödül aldı. Bunların arasında ShoWest Yılın Çıkış Yapan Sanatçısı Ödülü, MTV Çıkış Yapan Performans Ödülü (2008) En İyi Erkek Oyuncu Performansı (2009) ve birçok Teen Choice ve Kids Choice Ödülü.
Efron, Seth Rogen, Dave Franco ve Rose Bryne rol aldığı Neighbors'ın heyecanla beklenen devam filmi Neighbors 2: Sorority Rising'de Teddy rolünü tekrar canlandırdı.
Efron yakında popüler TV dizisinden uyarlanacak komedi Baywatch'un çekimlerine başlayacak.
Kendisini kısa süre önce Max Joseph'ın yönettiği “We Are Your Friends” filminde izledik.
Efron ondan önce Seth Rogen'la Neighbors'ta oynamıştı. Filmde, yeni bebeği olan bir çiftin, bir üniversite erkek öğrenci birliği evinin yanına taşınınca karşılaştıkları beklenmedik zorluklar anlatılıyor.
Film çok beğenildi ve yaş sınırı olan bir komedi filmine göre gişede en yüksek açılışı yapan filmlerden biri oldu.
Efron aynı zamanda romantik komedi “That Awkward Moment”ta, Miles Teller, Michael B. Jordan ve Imogen Poots'la birlikte oynadı.
Zac aynı zamanda sahibi olduğu Ninjas Runnin' Wild altında filmin yapımcılığını da üstlendi.
Diğer filmleri şöyle: “Parkland”, “At Any Price”, “The Paperboy”, “ Liberal Arts”, “ The Lucky One”, “Dr. Sesuss’ The Lorax”, “Michelle Pfeiffer”, “New Year's Eve”, “17 Again”, “Me and Orson Welles”, “Hairspray”.
TV çalışmaları arasında şunlar bulunuyor: "Summerland", “The Suite Life of Zack & Cody”, “ER”, “The Guardian” ve” C.S.I. Miami”. Efron, 2006'da Emmy ödüllü Disney Channel fenomeni High School Musical'la herkesin tanıdığı bir isim oldu.
High School Musical 2'de yine basket takımının kaptanı Troy Bolton'ı canlandırdı.
Zac aynı zamanda Disney Feature filmi, son derece başarılı High School Musical serisinin üçüncü filmi High School Musical 3: Senior Year'da da oynadı.
HSM3, gösterime girdiği hafta sonu en çok hasılat elde eden müzikal olarak gişe rekoru kırdı.
Tiyatro sahnesindeyse Zac, Gypsy müzikalinde yer aldı, Peter Pan, Mame, Little Shop of Horrors ve The Music Man gibi yapımlarda oynadı.



YAPIM EKİBİ HAKKINDA

DAN MAZER (Yönetmen)

Dan Mazer, İngiliz bir senarist, TV/sinema yapımcısı ve komedyendir. Kendisi Sacha Baron Cohen'in uzun soluklu yazı ve yapım ortağı olarak tanınıyor ve kendisiyle Ali G. ve Borat gibi karakterler üzerinde çalışmıştır.
Mazer, Ali G Indahouse (2002), Borat: Cultural Learnings of America For Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (2006) ve The Dictator filmlerinin ortak yazarlığını ve ortak yapımcılığını üstlenmiştir.
İlk çalışmaları arasında “The Word”, “The Big Breakfast” ve “The 11 O'clock Show” yer alıyor.
Kendisi aynı zamanda Comedy Central için Dog Bites Man'i yazıp yönetti.
2007'de Borat: Cultural Learnings of America For Make Benefit
Glorious Nation of Kazakhstan'ın ortay yazarı olduğu senaryosuyla, Sacha Baron Cohen, Ant Hines, Peter Baynham ve Todd Phillips'le En İyi Uyarlama Senaryo dalında Oscar'a aday gösterildi.
2012'de Dan, Rose Byrne, Rafe Spall ve Stephen Merchant’ın rol aldığı “I Give It A Year” filmini yazıp yönetti.
Ardından NBC/20th Century Fox için komedi “Love Is Relative” geldi. En yeni çalışmaları arasında “Bridget Jones” serisinin en yeni filmi, Renee Zellweger ve Colin Firth’ün rol aldığı Bridget Jones's Baby'nin ortak yazarlığı bulunuyor.


Dirty Grandpa / Çılgın İhtiyar

Yönetmen: Dan Mazer
Yapımcılar: Jason Barrett, Bill Block, Barry Josephson
Türü: Komedi
Oyuncular: Robert De Niro, Zac Efron, Zoey Deutch, Aubrey Plaza,
Jason Mantzoukas
Yapım Yılı: 2016
İthalat / Dağıtım: Pinema