25.2.16

!f İstanbul'da Bugün ve Yarın



25 ŞUBAT 2016

GERÇEK HAYATTAN BİR MASAL

Gündüzleri bakıcılık yapan geceleri de Princess Shaw’a dönüşen Samantha Montgomery’nin Youtube’da bir müzik kariyeri inşa edişini anlatan Thru You Princess/Sayende Prenses, saat 19:00’da Cinemaximum Nişantaşı City’s Salon 3’te.

BİR KOMEDYENİN DÖNÜŞÜMÜ

İngiliz komedyen, aktör, radyo ve televizyon sunucusu, şarkıcı, köşe yazarı, yazar, kısacası her şey olan ve elbette, hayranları kadar nefret edenleri de eksik olmayan Russell Brand’in uyuşturucu bağımlılığı, narsistliği ve Hollywood star’lığından geçen yolculuğunu ve beklenmedik bir şekilde ateşli bir devrimci olarak yeniden doğuşuna tanıklık edeceğimiz Brand: A Second Coming/Brand: Diriliş, saat 19:00’da Cinemaximum Kanyon Salon 9’da.

ÇETREFİL BİR AŞK DÖRTGENİ

2000’lerin en tartışmalı filmlerinden “Melissa P.” ve kısa sürede modern klasikler arasında yerini alan “I am Love/Benim Adım Aşk” ile tanıdığımız İtalyan yönetmen Luca Guadagnino’nun Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Matthias Schoenaerts ve Dakota Johnson gibi etkileyici bir kadroyu buluşturduğu, Variety’nin “Sinsi, muzip ve tahmin edilemez bir gerilim” sözleriyle merakımızı kamçıladığı son filmi A Bigger Splash/Sen Benimsin, saat 21:30’da Cinemaximum Kanyon Salon 9’da.

!f İSTANBUL’DA YARIN – 26 ŞUBAT 2016

BU DAVETİ KAÇIRMAYIN

“Æon Flux”, “Jennifer's Body”, “Girlfight” gibi türler arasında gezen kariyeriyle Hollywood’un kendine has yönetmenlerinden Karyn Kusama’nın yönettiği, sinema tarihinin en dehşet verici yemek sahnelerinden birine sahip The Invitation/Davet, saat 11:00’de Cinemaximum Budak / CKM’de.

ŞİİRSEL BİR GÜZELLEME

Shahram Alidi’nin arkadaşlarının vasiyetlerini gerçekleştirmek için kara bir atın peşine düşen bir grup gencin hikâyesini, mitolojik ve gerçeküstücü öğeleri kullanarak masalsı bir dille anlattığı İran-Türkiye ortak yapımı Black Horse Memories/Kara At Hatıraları, saat 16:00’da Cinemaximum City’s Nişantaşı Salon 7’de. Gösterime filmin yönetmeni Shahram Alidi de katılacak ve soruları cevaplandıracak.


GENÇLERİN DÜNYASINDA AŞK VE UMUT DEVAM EDER

Gürcistan’da yetişkinlerin din, vatan, adalet, kanun gibi ağırlığı fazla ve sınırları belli kelimelerle dolu hayatlarına karşı kendi hayallerini koruyarak yaşama devam eden bir grup gencin şiirsel öyküsünü konu alan When The Earth Seems To Be Light/Yeryüzü Aydınlıkken, saat 16:00’da Cinemaximum Nişantaşı City’s Salon 3’te. Gösterime filmin yönetmeni de katılacak ve soruları cevaplandıracak.

BERLİN’İN YERALTI DÜNYASINDA ARZU BİTMEZ

Beş yıl önce !f’te gösterilen “William S. Burroughs: A Man Within” filmiyle tanıdığımız Yony Leyser’in seyirciyi günümüz Berlin yeraltı dünyasında ve sıradışı barlarında gezintiye çıkararak dokunaklı, ayrıksı ve kışkırtıcı insan hikâyeleri anlattığı ilk kurmacası Desire Will Set You Free/Arzu Seni Özgür Bırakacak, saat 19:00’da Cinemaximum Nişantaşı City’s Salon 7’de. Gösterime filmin yönetmeni Yony Leyser de katılacak ve soruları cevaplandıracak.

SILVERMAN’DAN DRAM DENEMESİ

90’larda “Saturday Night Live” ile başlayan komedi kariyerini sarsmadan sürdüren Sarah Silverman’ın canlandırdığı ve mutlu görünen evliliğinin gerisinde uyuşturucu ve alkol bağımlılığıyla mücadele eden bir kadının trajik hikâyesini konu alan I Smile Back/Bakıp Gülümserim, saat 19:00’da Cinemaximum Kanyon Salon 9’da.

FOSTER WALLACE İLE YOLDA

2008’de intihar ederek yaşama veda eden David Foster Wallace’ın Time dergisince “1923’ten beri yayımlanmış En İyi İngilizce Romanlar” arasında yer alan meşhur kitabı “Infinite Jest”in yayımlanması sonrası 1996 yılında çıktığı kitap turunu canlandıran The End of the Tour/Yolun Sonu, saat 21:30’da Cinemaximum Budak / CKM’de.

GÖKKUŞAĞI PARTİSİ 15. YILINDA

Festivalin ilk yılından beri şehrin tüm renklerinin birlikte kutlandığı !f Gökkuşağı Partisi bu yıl “Gökkuşağı” bölümünün en kıvrak filmi, Berlin’in artık dünyaca ünlü underground müzikleriyle bezeli Desire Will Set You Free/Arzu Seni Özgür Bırakacak’tan esinleniyor. Biletleri biletix üzerinden satılan parti, saat 22:00’de Babylon’da başlıyor.

BOWIE’YE VEDA

1983’te gösterime girdiğinde ağır eleştirilerle karşılanan ama zaman içinde kendi takipçilerini yaratarak en muhteşem vampir filmlerinden birine dönüşen The Hunger/Açlık, David Bowie, Catherine Deneuve ve Susan Sarandon’lı kadrosuyla da göz kamaştırıyor. Bowie’nin performansıyla büyülediği stilize ve atmosferik yapım, saat 23:59’da Beyoğlu Fitaş Salon 4’te.