3.2.16

National Theatre'ın 'yeni sezon' oyunları Salon'da!.



Geçtiğimiz sezon büyük ilgi gören, Oyun Salonu kapsamında National Theatre Live işbirliğiyle Londra’nın en önemli tiyatrolarında sergilenen ve Broadway’de kapalı gişe oynayan oyunların sahnelendiği salondaki en iyi koltuğun bakış açısından yapılan ve özenle kurgulanan kayıtları, yeni sezonda da Salon’da tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Şubat’ta dünyaca ünlü hareket tiyatrosu topluluğu DV8 imzalı John, ayrıca William Shaskepeare klasiklerinden Hamlet’in ek gösterimleri Salon’da olacak.

Mart ayında sezonun yeni oyunu Coriolanus ve Nisan’da da The Audience ile Salon ekranında izleyicinin beğenisine sunulacak.

Dünyaca ünlü hareket tiyatrosu topluluğu DV8’in son oyunu 'John' Şubat’ta Salon’da

Bugüne dek 50 farklı ödül kazandıkları 18 yapıma ve dört TV filmine imza atan dünyaca ünlü hareket tiyatrosu topluluğu DV8, John başlıklı yeni yapımlarında suç, uyuşturucu ve ölümün karanlığıyla geçen yılların ardından hayata tekrar sarılmaya çalışan John’un hikâyesini anlatıyor.

Gerçek hayat hikâyesine dayanan ve DV8’in sanat direktörü Lloyd Newson ile John’un aşk ve cinsellik üzerine yaptığı söyleşiler üzerine kurgulanan bu belgesel tiyatro niteliğindeki yapımda Taylor Benjamin, Lee Boggess, Gabriel Castillo, Ian Garside, Ermira Goro, Garth Johnson, Hanne Langolf, Vivien Wood ve Andi Xhuma’nın oyuncu olarak yer alıyor.
John, 18 yaş üzeri izleyiciler için, söz ve hareketi bir araya getiren dokunaklı teatral bir deneyim vadediyor.

The Telegraph’ın “Lloyd Newson’ın eserlerine benzeyen bir şey görme ihtimaliniz yok. Onun belgesel tiyatroyla kıvrımlı ve metaforik hareketleri buluşturması cesur, kapsayıcı ve tamamen eşsiz” ve Time Out Londra “Zihin zorlayıcı, zarif. Şaşırtıcı fiziksellik” şeklinde olumlu eleştirilerde bulunduğu John, yüksek çözünürlüklü kaydıyla, 7, 14, 21, 28 Şubat 2016 Pazar günleri saat 15.00’te Salon’a kurulacak beyaz perdede izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Etkinlik biletleri oturmalı (numarasız) 40 TL, öğrenci 25 TL olmak üzere olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir.


'Hamlet' oyununun kaydı, Salon perdesinde gösterimine devam ediyor

Sherlock Holmes olarak izleyicilerin gönlünde taht kuran; Imitation Game ile Oscar adayı olan ve 12 Years a Slave, Hobbit gibi gişe rekortmeni filmlerde izlediğimiz Emmy ödüllü başarılı oyuncu Benedict Cumberbatch, Salon’a kurulan perdeden izleyenlerin karşısına Hamlet olarak çıkmaya devam ediyor.

Bu sezon İngiltere’nin en önemli tiyatrolarından National Theatre’da izleyicilerle buluşmaya devam eden Hamlet, bugüne kadar 25 ülkede 1400 sinema salonunda canlı olarak yayınlandı ve 225 binden fazla seyirciye ulaşarak rekor kırdı.

Londra’daki Barbican Centre’daki gösteriminden bir yıl önce biletleri tükenen ve eleştirmenlerden büyük övgüler toplayan prodüksiyonu, Daily Telegraph gazetesi “5 yıldızlı bir Hamlet” olarak nitelendiriyor.

 W. Shakespeare’in unutulmaz eseri Hamlet’in bu yorumunun yapımcılığını Sonia Friedman Productions, yönetmenliğini ise Lyndsey Turner üstleniyor.

W. Shakespaere’ın unutulmaz eseri Hamlet’in bu yorumunun yüksek çözünürlüklü kaydı; 6 Şubat 15.00 ve 19.30 seanslarında ve ayrıca 8, 14, 15, 21, 22, 28 Şubat 2016 günleri 19.30’a konan ek gösterimleri ile Salon perdesinden izleyicilerle buluşmaya devam ediyor.
Etkinlik biletleri oturmalı (numarasız) 40 TL, öğrenci 25 TL olmak üzere olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir.
National Theatre Live’ın İki Yeni Oyununun Biletleri 5 Şubat Cuma Günü Satışa Çıkıyor


Shakespeare’in politik manipülasyon ve intikam konulu trajedisi 'Coriolanus' Mart’ta Salon perdesinde

Artistik direktörlüğünü  Josie Rourke’nin üstlendiği , Shakespeare’in politik manipülasyon ve intikam konulu trajedisi, Coriolanus Mart’ta Salon’da izleyici ile buluşuyor.

Roma’yı tehdit eden açlık ve yoksulluk karşısında geri dönen, şehrin koruyucu ve savunucusu Coriolanus’un gerçeklerle ve öfkeli halkla yüzleştiği mücadelesini konu edinen ve baş kahramanıyla aynı ismi taşıyan oyun Domar Warehouse prodüksiyonuyla izleyiciyle buluşuyor.

The Guardian’ın, ‘Akıcı, esprili, dahice bir yapım’ olarak nitelendirdiği oyunun başrol oyuncusu Tom Hiddleston için Indipendent ‘Çarpıcı bir güce sahip… Muhteşem’ sözlerini kullanıyor.
‘The Avengers, War Horse’ ve ‘The Hollow Crown’dan tanıdığımız Hiddleston’a oyunda  Jacqueline Boatswain, Peter De Jersey, Alfred Enoch, Deborah Findlay, Hadley Fraser, Mark Gatiss, Birgitte Hjort Sørensen, Elliot Levey, Rochenda Sandall, Helen Schlesinger, Mark Stanley ve Dwane Walcott eşlik ediyor.

 National Theatre Live işbirliği ile Coriolanus’un yüksek çözünürlüklü kaydı; 14 ve 28 Mart Pazartesi günleri saat 19.30 gösterimleri ile Salon perdesinden izleyicilerle buluşacak.

Etkinlik biletleri oturmalı (numarasız) 50 TL, öğrenci 30 TL olmak üzere olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir.


Helen Mirren’ın çarpıcı bir oyunculuk sergilediği üç Tony Ödüllü 'The Audience' Nisan’da beyazperdede tiyatroseverlerin karşısına çıkıyor

Kraliçe Elizabeth’in 60 yıldır hafta sonları 12 başkanı ile düzenlediği ve ‘The Audience’ olarak tanınan  özel görüşmelerini ve kapalı kapılar ardından gerçekleşen gizli politik sohbetleri konu edinen The Audience Nisan ayında Salon perdesini ziyaret ediyor.

Oyun, Winston Churchill’den, Demir Leydi Margaret Thatcher’a, Tony Blair’dan, David Cameron’a kadar Kraliçe’nin başkanlarına siyasi ve şahsi tüm konularda tavsiyelerde bulunduğu bu özel buluşmalar boyunca, tahtın ardındaki kadını ve monarşi şekillenirken her anı mercek altına alıyor.

Peter Morgan ( The Queen) tarafından yazılan, iki Tony Ödüllü sahibi ve Oscar’a aday gösterilmiş Stephen Daldry (Billy Elliot, The Hours) tarafından yönetilen  The Audience, Playful Productions’ın yönetmeni Matthew Byam Shaw, Robert Fox ve Andy Harries tarafından West End’de sergilendi ve 2015 Tony Ödüllerinde En İyi Başrol Oyuncusu (Helen Mirren), En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Richard McCabe) ve En İyi Kostüm Tasarımı (Bob Crawley) olmak üzere toplamda üç ödül aldı.

New York Times’ın Helen Mirren’ın oyunculuğunu ‘çarpıcı’ olarak nitelendirdiği The Audience’ın  yüksek çözünürlüklü kaydı; 4-11-18-25 Nisan Pazartesi günleri  gerçekleşecek 19:30 seansları ile   Salon perdesinden izleyicilerle buluşacak.

Etkinlik biletleri oturmalı (numarasız) 50 TL, öğrenci 30 TL olmak üzere olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir.

Bilet Bilgileri

Etkinliklerin biletleri, Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir.
İKSV ana gişe, pazartesiden cumartesiye her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ve Salon’daki NT Live gösterimlerinin gerçekleştirileceği pazar günlerinde 12.00-20.00 saatleri arasında açıktır.
Etkinliğin olmadığı pazar günleri gişe kapalı olacaktır.
Ayrıca Salon etkinliklerinde Vodafone Red ve Vodafone FreeZone üyelerine bir bilet alana ikinci bilet hediye.

Salonla ilgili tüm sorular için: medya@iksv.org

Salon hakkında ayrıntılı bilgi için: saloniksv.com