30.3.16

Müstesna Tiyatro sunar: Küheylan



Müstesna Tiyatro, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi ve Oscar ödüllü senarist Peter Shaffer tarafından yazılan efsanevi oyun Küheylan'ı, 3D mapping teknolojisiyle birleştirerek dev bir prodüksiyona imza attı!

Daha önce Mehmet Ali Erbil ve Tolga Çevik’in akıllardan silinmeyecek bir performansla oynadığı Alan Strang karakterine bu kez genç oyuncu Yağız Can Konyalı can veriyor.

Henüz 17 yaşındaki Alan, bir gece aniden, bakıcılığını yaptığı 6 atın gözünü oyar ve o güne kadar kendisinin varlığından bile haberdar olmayan bütün bir şehrin nefretini kazanır.
Kendi halinde sıradan bir çocuk olarak bilinen Alan Strang, yaptığı vahşice hareketle herkesi huzursuz etmiş ve cezalandırılması için insanlar seferber olmuştur; tıpkı gerçeklerden ve kendilerinden kaçar gibi…

Mahkeme ise Alan’ı tedavi etmesi için tecrübeli psikiyatr Martin Dysart’ı görevlendirir.
Ancak bu, sıradan bir tedavi süreci olmayacaktır.
Doktor Dysart ve Alan Strang, karşılaştıkları ilk andan itibaren, tutkunun ve normalliğin sınırlarıyla yüzleşirler.

Amadeus filminin senaryosuyla Oscar ödülü kazanan yazar Peter Shaffer’ın kaleme aldığı Tony ödüllü Küheylan sadece Broadway sahnesinde 1200’den fazla sahnelendi ve dünyada bir efsaneye dönüştü.

Psikolojik gerilim tarzındaki oyunda Alan Strang karakterini ülkemizde daha önce Mehmet Ali Erbil ve Tolga Çevik oynarken dünyada ise Harry Potter filmiyle üne kavuşan Daniel Radcliffe oynadı.


3D Mapping yöntemi ve ID TAG teknolojisi sayesinde sahnede yarattığı atmosferle seyirciyi büyüleyen Küheylan, aynı zamanda bu teknolojik dekor sayesinde Türkiye’de bir ilke imza atıyor.

Almanya’da özel olarak tasarlanmış perdesiyle seyirciye tiyatro ve sinema deneyimini aynı anda sunan bu psikolojik gerilim; bir atın, sorunlu bir gencin hayatında inanç, arzu, saplantı, hastalık ve keder gibi birbirinden farklı birçok hissi aynı anda nasıl harekete geçirdiğini, seyirciye gerçekmiş hissiyle deneyimleme fırsatı sunuyor.

Müstesna Tiyatro’nun Türkiye’de bir ilke imza atarak 3D mapping teknolojisiyle, at kostümlü oyuncular yerine, sahnede gerçekten atların olduğu hissini verdiği ve böylece seyircilerin bütün varlığıyla oyuna dahil olabildiği Küheylan'da; usta oyuncu Tamer Levent, Yağız Can Konyalı, Elif Erdal, İpek Tenolcay, Şener Savaş, Gözde Cığacı, Asil Büyüközçelik performanslarıyla göz dolduruyor.

Modern rejisiyle dikkat çeken oyunun yönetmenliğini Uygar Özçelik üstlenirken, Sevgi Sanlı çevirmenliğini, Feza Çaldıran görüntü yönetmenliğini, Seleme Gülen 3D animasyon/VFX’i, Şirin Dağtekin Yenen dekor ve kostüm tasarımını, Selen Korad Birkiye dramaturgisini, Akın Yılmaz ışık tasarımını, Asil Büyüközçelik yönetmen yardımcılığını, Bulut Şaşoğlu reji asistanlığını, uygulayıcı yapımcılığını F.Egemen Arslan, afiş tasarımını Eşref Şengenç müzikleri ise ARİA üstleniyor.


Dev prodüksiyonu ve oyuncuların muhteşem performansları ile dillerden düşmeyen oyun; 2, 6, 11, 22 ve 25 Nisan tarihlerinde saat 20:30’da, Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde seyirciyle buluşuyor.


Bilgi için: www.biletix.com