7.3.16

'Nükleer Alaturka' Belgeseli Destek Bekliyor!.



Benim Çocuğum belgeseliyle geniş bir izleyici kitlesine ulaşan yönetmen Can Candan, Türkiye’nin nükleer hikayelerine odaklanacağı yeni belgesel film projesi Nükleer Alaturka’ya hazırlanıyor.

Nükleer Alaturka ile Türkiye’de nükleerin bazen sarsıcı, bazen trajikomik ve çoğu zaman da absürd tarihini anlatacak ilk uzun metraj belgesel filmi olmayı hedefliyor.

Yönetmen ve yapım ekibinin hazırlık çalışmalarını sürdürdüğü bağımsız filme maddi destek sağlamak için fon toplama sitesi Indiegogo'da bir kampanya başlatıldı.

Yönetmen Can Candan, kampanya sayesinde mümkün olduğunca çok insana ulaşmayı ve nükleer ile ilgili farkındalığı arttırmayı hedeflediklerini söylüyor.
Ayrıca filmin ekibi herkesi belgesel projesinin yapım sürecine destek olarak bu projeyi sahiplenmeye davet ediyor.

Destek olmak için: http://igg.me/at/nuclearallaturca

Nükleer Alaturka belgesel projesinin arkasında deneyimli bir ekip yer alıyor.
Başta yönetmen Can Candan olmak üzere, 2015’te Berlin nGbK’da yapılan "77□13 - Türkiye’de Direnişin Sanatı” sergisinin küratörü Christian Bergmann ve Surela Film'den Ayşe Çetinbaş’ın yapımcı olarak yer aldıkları projede Beni Akkuyu’larda Merdivensiz Bıraktın: Türkiye’nin Nükleerle İmtihanı kitabının yazarı Filiz Yavuz danışman-araştırmacı ve Boğaziçi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Bölümü öğretim üyesi İlke Ercan da bilimsel danışman olarak yer alıyor.

Çernobil nükleer felaketinden sonra Sanayi Bakanı Cahit Aral  radyasyonlu çay içmişti.

Kısa sürede büyüyen Nükleer Alaturka ekibine, dikkat çekici sergileri ile son dönemde adını çokça duyduğumuz Cem Dinlenmiş de çizer olarak dahil oldu.

Nükleer Alaturka, “nükleer hikâyeleri” gün yüzüne çıkararak farkındalık yaratma çabalarını güçlendirmek ve insanlara harekete geçme ilhamı vermek için yola çıkıyor.

Belgeselin seyirci ile buluşma tarihi olarak ise 2018 yılı planlanıyor.