19.4.16

'Merhametliler' 20. İstanbul Tiyatro Festivali'nde!.



3 Mayıs’ta başlayacak 20. İstanbul Tiyatro Festivali dünya tiyatrosunun adından en çok söz edilen, bu alana getirdiği yenilikçi yaklaşımla tanınan yönetmenlerden Guy Cassiers ile Avrupa’nın önemli tiyatro topluluklarından Toneelhuis ve Toneelgroep Amsterdam’ı ağırlıyor.

Toneelhuis ve Toneelgroep Amsterdam ortak prodüksiyonuyla Guy Cassiers’in yönetmenliğinde hayata geçen ve bir SS subayının gözünden II. Dünya Savaşı’nı aktaran Merhametliler (The Kindly Ones), festival kapsamında üç gösterimle seyirciyle buluşacak.

10 Mart’ta Antwerp’te prömiyerini yapan Merhametliler, Nisan ayında Amsterdam’daki gösterimlerinin ardından Türkiye’de ilk kez 20. İstanbul Tiyatro Festivali’nde olacak.

İstanbul Tiyatro Festivali’nin ilk defa bir Avrupa Birliği projesinin ortak yapımcıları arasında yer aldığı Merhametliler, Avrupa Birliği Yaratıcı Avrupa Programı’nın katkılarıyla, 6 Mayıs Cuma akşamı 20.00’de, 7 Mayıs Cumartesi ve 8 Mayıs Pazar akşamları ise 18.00’da Uniq İstanbul işbirliğiyle, Uniq Hall Uniq İstanbul’da tiyatroseverlerle buluşacak.


Oyunun 7 Mayıs Cumartesi günü yapılacak gösteriminden sonra yönetmen Guy Cassiers ile bir söyleşi de gerçekleştirilecek.



Ayrıntılı bilgi için..