5.4.16

'Temizlik İşleri' Almanya yolcusu!.



Şehrin yeni kültür-sanat yapım merkezi Taşra Kabare, Türkiye’de büyük ilgi gören oyunları Temizlik İşleri ile Almanya’da perde diyor!

Cemal Toktaş, Nergis Öztürk, Yeliz Kuvancı, Genco Özak, Orhan Bıyıklı, Onur Dikmen ve Serpil Göral’ın başrolünü paylaştığı absürt komedi türündeki oyun, Nisan ayında Augsburg ve Nürnberg şehirlerinde tiyatro severlerle buluşacak.

Cemal Toktaş ve Nergis Öztürk’ün öncülüğünde kurulan kültür-sanat yapım merkezi Taşra Kabare, sahne yolculuğuna bu kez Almanya’da devam ediyor.

Bilinmeyen bir zaman ve diyarda çok ünlü bir şahsiyetin evinde geçen ve evin temizlikçisinin başına gelen tuhaf ve komik olayları konu alan Temizlik İşleri, 8 ve 10 Nisan tarihlerinde Freie Waldorfschule Augsburg’da, 9 Nisan’da ise Nürnberg Objektif Kültür Merkezi’nde Almanyalı tiyatro severlerin karşısına çıkacak.

Cemal Toktaş’ın yazdığı ve Nergis Öztürk ile birlikte yönettikleri oyunda, Cemal Toktaş, Nergis Öztürk, Yeliz Kuvancı, Genco Özak, Orhan Bıyıklı, Onur Dikmen ve Serpil Göral aynı sahneyi paylaşıyor.

Toplumun iletişimsizliğe ve tahammülsüzlüğe sürüklenişini kendine has hicviyle eleştiren oyun, gerçeküstü olay akışı ile absürt komediyi süsleyerek seyirciye eğlenceli dakikalar vadediyor.



arabesk-pop-caz-alaturka bir yapılanma: Taşra Kabare

Oyuncu Cemal Toktaş ve Nergis Öztürk’ün öncülüğünde kurulan Taşra Kabare, kökeni “geleneksel”e dayanan, içerisinde ‘kara güldürü’, ‘absürt’, ‘epik’ türlerini barındıran tiyatro oyunları, sinema filmleri, YouTube yapımları, müzikli oyunlar, televizyon ve müzik projelerinin üretileceği ve geliştirileceği bir yapım merkezi.
Kendini “arabesk-pop-caz-alaturka bir yapılanma” olarak tanımlayan merkez, kolektif değerleri esas alarak birlikte üretmeyi de ilkesi sayıyor.

Temizlik İşleri

Freie Waldorfschule Augsburg (Dr.-Schmelzing-Str.52 86169 Augsburg) Tarih: 8 Nisan Cuma / Saat: 20.00
Tarih: 10 Nisan Pazar / Saat: 18.00

Objektif Kültür Merkezi (Sulzbacherstrasse 80 90489 Nürnberg)
Tarih: 9 Nisan Cumartesi / Saat: 20.30