18.4.16

Yeşim Ustaoğlu klasikleri yeniden DVD’de!.



Bir Film, Türkiye sinemasının en önemli yönetmenlerinden Yeşim Ustaoğlu’nun piyasada uzun zamandır bulunamayan ve yönetmenin takipçileri tarafından ısrarla aranan üç filmini yeniden satışa sundu.

Ustaoğlu’nun filmografisinden, 2005’te Haifa’da En İyi Film Ödülü’nü alan Bulutları Beklerken, 2008’de San Sebastian’dan En İyi Film ve En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazanmış Pandora’nın Kutusu ve Abu Dhabi ve Split Mediterranean film festivallerinde “En İyi Film” seçilen, Neslihan Atagül ile Özcan Deniz’in başrollerini paylaştığı Araf, bugünden itibaren DVD formatında yeniden satışta olacak.

“Sırtlarındaki Hayat” ilk kez!

Bulutları Beklerken'in bu yeni baskısında yönetmenin hayranlarını bir de sürpriz bekliyor.



Yeşim Ustaoğlu’nun bu filmle aynı yıl çektiği ve Karadeniz Bölgesi’ndeki dağ köylerinden hayvanlarıyla beraber yaylalara doğru çıkan kadınların omuzlarındaki yükleri ve hayalleri konu alan belgeseli Sırtlarındaki Hayat, ilk kez piyasaya sürülecek ve Bulutları Beklerken'in DVD’sinde izlenebilecek.

Bulutları Beklerken, Pandora’nın Kutusu ve Araf filmlerinin DVD’si, D&R, Remzi, İnkılap, Mephisto, Nezih kitabevlerinde ve çeşitli video marketlerde satışa sunulacak.

Son filmi “Tereddüt” pek yakında!

Yeşim Ustaoğlu’nun Marianne Slot ve Titus Kreyenberg ortak yapımcılığında gerçekleşen son filmi Tereddüt ise seyirciyle buluşmak için gün sayıyor.



Başrollerinde Funda Eryiğit, Ecem Uzun, Mehmet Kurtuluş, Okan Yalabık’ı izleyeceğimiz Tereddüt, aynı ama farklı iki genç kadının psikolojik dansını sunarken mikrodan makroya, içten içe çürümenin yansımasını konu alıyor.