27.5.16

'Hatırlamak ve Anlatmak İçin Şehre BAK Sergisi' İzmir'de!.



Türkiye’de birbirine uzak 10 şehirden 24 gencin katılımıyla hayata geçirilen Hatırlamak ve Anlatmak için Şehre BAK projesinin 2016 İzmir sergisi 28 Mayıs – 25 Haziran tarihleri arasında K2 Güncel Sanat Merkezi’nde izleyicilerle buluşuyor.

Sergi Açılışı: 27 Mayıs 2016 Cuma 18:30 K2 Güncel Sanat Merkezi
Söyleşi: 28 Mayıs 2016 Cumartesi 15:00 Artlens Kültür Atölyesi
Konuşmacılar: Gamze Toksoy - Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Sosyoloji Bölümü
Refik Akyüz - Geniş Açı Proje Ofisi

Hatırlamak ve Anlatmak için Şehre BAK, Türkiye’nin birbirine uzak şehirlerden gençlerin katılımıyla gerçekleştirilen bir kültürel işbirliği ve ortak sanatsal üretim projesi.
Aydın, Balıkesir, Batman, Çanakkale, Diyarbakır, İzmir, Mardin, Muğla, Şırnak ve Urfa’dan gençler birlikte çalışarak şehirlerden gündelik yaşam, farklı hayatlar ve mekânlar, geçmiş ve hafıza, göç ve kültürel çeşitliliğe dair hikâyeleri fotoğraf ve video aracılığıyla kayda geçirdiler.

Ortak üretilen 6 video ve 5 fotoğraf çalışmasından oluşan BAK 2016 sergisi İstanbul ve Diyarbakır’dan sonra 27 Mayıs Cuma günü K2 Güncel Sanat Merkezi’nde açılıyor.
Türkiye'nin dört bir yanından bir araya gelen 24 gencin video ve fotoğraflarla anlattığı hikâyeler 25 Haziran’a kadar görülebilecek.





BAK 2016 İzmir sergisi kapsamında ayrıca 28 Mayıs Cumartesi günü, saat 15:00’da sergideki çalışmaların ele alınacağı bir söyleşi gerçekleştirilecek.
Artlens Kültür Atölyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek söyleşiye Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden Gamze Toksoy ve Geniş Açı Proje Ofisi ‘nden proje danışmanlarından Refik Akyüz konuşmacı olarak katılacak.