6.5.16

Mülteci sorunu 'Gabra' ile Cannes'da!.



Mülteci bir kadının Türkiye'de başına gelenleri konu alan, Eda Sürmeli'nin yapımcısı olduğu kısa film Gabra bu yıl Cannes Film Festivali'nde!

2. Uluslararası Yed-i Velayet - 7 Vilayet kısa film festivali senaryo yarışmasında ödül kazanan ve genç senarist Batuhan Arıcıoğlu tarafından kaleme alınan Gabra, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve BTSO destekleri ile My Elit Yapım tarafından kısa film haline getirildi.

Gabra, dünya çapında yapımcıların ve kısa filmcilerin yoğun ilgi gösterdiği Cannes Film Festivali Short Film Corner'a seçilen filmler arasına girmeyi başardı.

Gabra'nın Cannes Film Festivali'ndeki temsili için Cannes'a ekibiyle gidecek olan filmin yapımcısı Eda Sürmeli, filme gösterilen ilgiden memnun.

Amacımız savaşta yalnız ve çaresiz bırakılmış tüm insanlar adına bir farkındalık oluşturmaktır diyen Sürmeli sözlerine şöyle devam ediyor: "Gabra ile Suriye'de, savaştaki kadınları, insanları, çocukları anladık… Bize senaryo geldiğinde çaresizliği, umutsuzluğu ve inancı Gabra ile beyaz perdeye taşımaya çalıştık. Filmimizi 69. Cannes film festivaline gönderdiğimizde, bir farkındalığın zeminini hazırladığımızın çokta farkında değildik. Biz duyarsız kalmamıştık fakat bizimle birlikte bir çok basın kuruluşu ve bir çok insanda Gabra için sesini yükselti. Şimdi uzun metraj hazırlığında olduğumuz filmimiz ile bir çok ülkede seyirciyle buluşmayı ve tüm Gabra'lar adına bir mülteci hikayesini çekmeyi planlıyoruz. Ülkemizin duyarlılığını, insanlarımızın empati ve duygusal sorumluluğunu diğer ülkelerden de bekliyoruz… Gabra için emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma destekçimiz olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum."

Gabra

Yapım: My Elit Yapım
Yapımcı: Eda Sürmeli
Yönetmen: Hakkı Görgülü
Senaryo: Batuhan Arıcıoğlu
Oyuncular: Bülent Ergun, Tutku Karaca, Ahmet Pamuk, Haluk Yalçınkaya, Ecevit Burhan, Ali Caner Celikel, Abdullah Cırık, Gökce Nur Avcı