5.6.16

Akbank Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi



Kıvanç Martaloz  (Ayrıntı)
Çağdaş sanat alanındaki gelişmeleri teşvik etmek ve genç sanatçılara destek olmak amacıyla Akbank Sanat ve Resim ve Heykel Müzeleri Derneği işbirliğiyle düzenlenen Akbank Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi, 30 Temmuz 2016 Cumartesi gününe kadar Akbank Sanat’ta görülebilir.

“Geçmiş Gelecek” temasını taşıyan Akbank Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi’nde; Ayşenur Ceren Asmaz, Burak Eren Güler, Derya Kazan, Doruk Kumkumoğlu, Gül Akpınar, Hakan Dağdelen, Kıvanç Martaloz, Nurtaç Ulutürk, Osman Demir ve Özge Parlak’ın fotoğraf, video ve enstalasyon gibi farklı alanlardan oluşan eserleri yer alıyor.

Akbank Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi’nin bir parçası olmaktan büyük gurur duyduğunu belirten küratör Irina Batkova sergi ile ilgili değerlendirmesinde,



“Günümüzde alıştığımız ve sorgulamadığımız kavramları sürekli yeniden tanımlama zorunluluğu ile karşı karşıyayız. Zaman da bu kavramlardan biri. Son 30 yılda, içinde yaşadığımız dünyayı kavrayabilmek, siyaset ve ekonomi gibi alanlarda stratejiler oluşturabilmek açısından, kaos teorisi ve doğrusal olmayan sistemler gibi teoriler, süreçleri neden ve sonuç arasında bir bağlantı olarak tasavvur eden ve ancak öngörülebilir bir geleceğin parametrelerini belirleyen deterministik doğrusal anlayıştan çok daha kökten bir kavrayış ortaya koymaktadır.

Ayşenur Ceren Asmaz

Sanatçıların bu sergideki eserleri, bariz bir görsel belirsizlik ortamı meydana getirerek bizlere içinde yaşadığımız bu zamanlardaki değişimin dinamiklerini göstermekle kalmayıp, kendi algılarımızın güvenilirlik konusundaki yetersizliğini de gözler önüne sermektedir. Bu belirsizlik, biz şimdiki zamanın nasıl işlediğini kavramaya yönelik yeni teoriler bulmaya çalışırken, geleceğin çoktan gerçekleşmiş bir gerçeklik olduğu fikrini öne sürmektedir” dedi.

Derya Kazan


AKBANK GÜNÜMÜZ SANATÇILARI ÖDÜLÜ SERGİSİ

Küratör: Irina Batkova
Sanatçılar: Ayşenur Ceren Asmaz, Burak Eren Güler, Derya Kazan,
Doruk Kumkumoğlu, Gül Akpınar, Hakan Dağdelen, Kıvanç Martaloz, Nurtaç Ulutürk, Osman Demir, Özge Parlak
Sergi Tarihi: 17 Mayıs – 30 Temmuz 2016
Yer: Akbank Sanat