2.6.16

'Babamın Kanatları' Karlovy Vary Film Festivali'nde yarışacak!.



Kıvanç Sezer
Kıvanç Sezer’in ilk uzun metraj filmi Babamın Kanatları, bu sene 1 - 9 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek, Avrupa’nın önemli film festivallerinden  51. Karlovy Vary Film Festivali'ne davet edildi.

Babamın Kanatları, Çek Cumhuriyet’inde yapılacak festivalin Ana Yarışma Bölümü'nde dünya prömiyerini gerçekleştirecek.

Menderes Samancılar, Musab Ekici, Kübra Kip ve Tansel Öngel’in başrollerini paylaştığı Babamın Kanatları, ölümcül bir hastalığa yakalandığını öğrenen inşaat işçisi İbrahim’in çaresizlik içindeki hikayesini anlatıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün yapım desteğiyle gerçekleştirilen filmin çekimleri geçtiğimiz yıl Kasım ayında İstanbul'da gerçekleştirildi.

Babamın Kanatları yapım aşamasında İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar Atölyesi kapsamında Medienboard Ortak Yapım Geliştirme Ödülü ve Erivan Altın Kayısı Film Festivali’nde Directors Across Borders Proje Geliştirme Atölyesi’nde İkincilik Ödülü kazandı.

Türkiye’den Nar Film’in yapımcılığını üstlendiği filmin görüntü yönetmenliğini Alman görüntü yönetmeni Jörg Gruber yaparken, özgün müzikleri Kardeş Türküler’den tanıdığımız müzisyen Vedat Yıldırım’ın da üyeleri arasında yer aldığı folk rock grubu Bajar tarafından hazırlandı.



Babamın Kanatları - Sinopsis

Ölümcül bir hastalığa yakalandığını öğrenen inşaat işçisi İbrahim için yaşamdaki en değerli şey uzaktaki ailesidir.
Yeğeni Yusuf ise yükselme hırsıyla dolu genç bir işçidir ve amcasının durumunu anlamaktan uzaktır.
Çalışma şartlarının giderek zorlaştığı bu toplu konut şantiyesinde kendini giderek daha değersiz hisseden İbrahim’in zihninde şu soru daha belirgin hale gelir: Geride ailesine bırakacağı ne vardır: Yaşamı mı, ölümü mü?

Kıvanç Sezer

1982’de Ankara’da doğdu. Ege Üniversitesinde Mühendislik eğitimi aldıktan sonra İtalya’ya gitti ve Bologna’da Sinema Kurgusu eğitimi aldı.
Çeşitli kısa film ve belgesellerde yönetmenlik ve kurguculuğun yanı sıra televizyon için yapılan belgesel projelerinde görev aldı.
Yönetmenliğini yaptığı “Turabdin’in Çocukları” Bologna Gianandrea Muti belgesel yarışmasında 3.lük ödülü kazandı.
2011 yılında senaryosunu yazıp yönettiği “Kaç Para” filmi ile Antalya Altın Portakal Film Festivalinde Gösterim bölümüne seçildi.
2012 yılından beri üzerinde çalıştığı uzun metraj sinema projesi olan Babamın Kanatları ile 51. Karlovy Vary Film Festivali Ana Yarışmaya seçildi.



Filmin Künyesi

Yönetmen- Senarist: Kıvanç Sezer
Yapımcı: Soner Alper – Nar Film
Ortak Yapımcılar: Ali Bayraktar – İstanbul Digital (Türkiye), The Talent Incubator (Almanya)
Görüntü Yönetmeni: Jörg Gruber
Sanat Yönetmeni: Rabia Kip
Müzik: Bajar
Oyuncular:
Menderes Samancılar – İbrahim
Musab Ekici
- Yusuf
Kübra Kip – Nihal
Tansel Öngel – Resul