13.6.16

The Trust / Vurgun


Waters ve Stone, sıkıcı idari işlerde görevli ve fazladan para kazanabilmek için çaldıkları Sivil Servis Sınav sorularını diğer memurlara satan polis memurlarıdır. 
Stone, bir eroin satıcısının, çok yüksek bir kefalet ile serbest kalması hakkında bir duyum alır. 
Bu kadar fazla miktarda nakitin kaynağını bulmak için plan yapar. 

Özenli bir araştırmadan sonra ulaştıkları ipuçları, onları bir marketin arkasındaki, içine banka kasası yapılmış soğuk hava deposuna götürür. 
Kasanın içinde her ne varsa soymak ve ikiye bölüşmek üzere bir plan yaparlar.  
Ancak kasanın neler içerdiğini öğrendiklerinde, geriye dönmek için artık çok geç olmuştur.

Vurgun bir suçun arkasındaki felsefe ile ilgili bir film. 
Vurgun, iki polisin, geriye dönüşü olmayan bir tavşan deliğine sessizce girdikleri andan itibaren, seyirciye her karanlık gelişmeyi yakından analiz etme imkanı veren ve sınıflandırmacı yaklaşıma sahip bir soygun filmi. 




Filmin mmknmrtb notu ::

Cücük kadar akıllarıyla boylarından büyük işlere kalkışan iki kafadarın -bir hevesle- girdikleri çıkmaz yolda başına gelenleri -komik olması için büyük çaba sarfederek- anlatan, gerilimli bir suç filmi..




Nispeten daha akıllı-uslu diyebileceğimiz Elijah Wood'un canlandırdığı karakterin -hiç de hevesli olmadığı halde- 'Nicolas Cage' delisinin dümen suyuna kapılarak suça bulaşmasına -bir süre sonra- şaşırması, filmin en güzel hareketiydi..




The Trust, uzunca bir süredir, oyunculuğunu 'Film çevirme makinesi'ne dönüştürdüğünü ibretle gözlemlediğimiz, bu arada -pek nadiren de olsa- iyi denebilecek işler çıkarttığına da şahit olduğumuz Nicolas Cage biraderimizden -biraz iyimser bir bakışla- 'vasat' bir çalışma..





The Trust / Vurgun

Yönetmen: Benjamin Brewer, Alex Brewer
Oyuncular: Nicolas Cage, Elijah Wood, Sky Ferreira 
Tür: Gerilim, Polisiye, Komedi
Ülke: ABD

2.5 / 5